Business Centre, İngiliz Ticaret Odası'nda hizmete girdi

Business Centre, İngiliz Ticaret Odası'nda hizmete girdi

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt:

İSTANBUL (AA) - Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, Oda bünyesinde hizmete giren Business Centre'ın, İngiliz firmalarının Türkiye'deki ofisini rolünü istleneceğini söyledi.

Business Centre, Gaunt'un yanı sıra  HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı ve Ekonomi ve Refah Bölümü Başkanı Rafe Courage'nin de katıldığı törenle İngiliz Ticaret Odası'nda açıldı. Törende ayrıca HSBC ve Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası arasında ortaklık anlaşması da imzalandı.

Açılışta konuşan Gaunt, Türkiye'nin kendileri için son derece önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Sadece Türkiye'de faaliyet göstermek isteyen İngiliz şirketlerine değil, İngiltere'de faaliyet göstermek isteyen Türk şirketleri için de dış ticaret anlamında hem yatırım hem ticaret desteği sağlıyoruz. Burada HSBC hem Türk pazarında hem de İngiltere pazarında finansal destek sağlıyor" dedi.

Gelişmekte olan ülkelerde iş yapmak isteyen İngilizlerin Türk iş adamlarının bilgi birikiminden faydalanabildiğini belirten Gaunt, bu sayede iki ülke arasında iş geliştirmede katma değer yaratıldığını vurguladı.

Gaunt, Business Centre'ın İngiliz firmalarının Türkiye'deki ofisi rolünü üstleneceğini ifade etti. 

HSBC Türkiye Genel Müdürü Spurling ise yaptıkları araştırmalara göre 2030 yılına kadar İngiltere'nin Türkiye'nin ilk beşte yer alan ticaret ortağı olmaya devam edeceğini ve 2050 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük 12. ekonomisi olacağını aktardı.

İngiliz Ticaret Odası tarafından HSBC'nin desteği ile kurulan Business Centre'ın Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki çalışmaların bir göstergesi olduğuna değinen Spurling, Türkiye ekonomisine destek olma çabalarının başarıyla sonuçlanacağını kaydetti.

Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı ve Ekonomik ve Refah Bölümü Başkanı Courage de Business Centre'ın açılmasının Türkiye ile ticaret yapmak isteyen İngiliz şirketleri için sunulan hizmetler adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Business Centre, Türkiye pazarında olan veya bu pazara girmeyi planlayan İngiliz şirketlerine ve girişimcilere gerekli destek ve danışmanlığın sunulabilmesi amacıyla HSBC'nin katkılarıyla açıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı