BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri

BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri

TOFAŞ Üst Yöneticisi Eroldu:"TOFAŞ'ın bugüne kadar kadın çalışan konusuna girmemesi aslında TOFAŞ'ın bir ayıbı. Biz 46 yıllık bir şirketiz, 2015 yılında kadın işçi istihdamına başladık. Şu anda fabrikamızda çalışan personelimizin yüzde 5'i kadın çalışanla

BURSA (AA) - TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, ''TOFAŞ'ın bugüne kadar kadın çalışan konusuna girmemesi aslında TOFAŞ'ın bir ayıbı. Biz 46 yıllık bir şirketiz, 2015 yılında kadın işçi istihdamına başladık. Şu anda fabrikamızda çalışan personelimizin yüzde 5'i kadın çalışanlardan oluşuyor.'' dedi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nce (BUSİAD) Hilton Oteli'nde 22'ncisi düzenlenen ''BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülü''nü, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ kazandı.

Şirketi adına ödülü alan Üst Yönetici Eroldu, TOFAŞ'ta geçen yıl 7 bin 500 kişinin çalıştığını, bu sene yapılan yeni istihdam ile çalışan sayılarının 10 bini geçtiğini aktardı.

Geçen yılı çok başarılı geçirdiklerini ve birçok başarıya imza attıklarını vurgulayan Eroldu, ''Ama şunu da söylemem lazım; 2016, 2015'ten daha iyi gidiyor. Otomotiv sektörü öyle bir şeyki, bu işte dur durak yok. Bir başarıya ulaştığınız zaman, ikinci başarının peşinde koşuyorsunuz. İnşallah 2016'nın sonuna geldiğimiz zaman da TOFAŞ'ın 2015 yılını kıyasla çok daha başarılı sonuçlar elde ettiğini göreceğiz.'' diye konuştu.

Eroldu, ülkemizin en önemli sorunlarından birinin reel sektörün yaptığı üretimin arttırılması olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ekonomik güçlenmede üretim çok önemli. Biz de üzerimize düşen görevi yapıyoruz. 2015 yılında Türk Otomotiv Sanayisi'nin yüzde 20'sini TOFAŞ yaparken, eylül ayı itibarıyla bu rakam yüzde 25-26'lara çıkmış durumda. Basketbolda 24 saniye kuralı var, 24 saniyede basketi atmak zorundasınız. Biz de bu kurala karşı her 50 saniyede bantlarımızdan bir otomobil çıkartıyoruz. Bu günde bin 500 otomobilden fazla demek. Hiçbir başarı tesadüf değil, yatırım yapıp çalışmamız lazım.''

Türkiye'deki iş güvenliği meselesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Eroldu, ''İnşallah bir gün iş güvenliği konusunda da ödül alırız. Ülkede bu konuda doğru düzgün kayıt yok. Biz iş kazalarında sıfıra çok yaklaşmış durumdayız. Diğer önem verdiğimiz bir konu da kadınların ekonomiye katkısı. Bu konuda da taviz vermeden çalışacağız. TOFAŞ'ın bugüne kadar kadın çalışan konusuna girmemesi aslında TOFAŞ'ın bir ayıbı. Biz 46 yıllık bir şirketiz, 2015 yılında kadın işçi istihdamına başladık. Şu anda fabrikamızda çalışan personelimizin yüzde 5'i kadın çalışanlardan oluşuyor. Bu konuda tüm sanayicilerin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.'' değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :