Burundi'de saldırı

Burundi'de saldırı

Ülkenin güneyinde düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi

BUJUMBURA (AA) - Burundi'deki bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin güneyinde Bugarama bölgesindeki bir eğlence merkezine silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklara göre saldırıda, iktidardaki Demokrasi Kuvvetleri Savunma Ulusal Konseyi Partisi'nden (CNDD FDD) Romuald Bigirimana'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırıda 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Güvenlik kaynakları, saldırganların dağlık bölgelere doğru kaçtıklarını, olayı aydınlatmak ve sorumluları bulmak amacıyla soruşturma açılacağını ifade etti.

Burundi'de İnsan Hakları Topluluğunun (ITEKA) son raporuna göre, ülkede eylül ayında yapılan çeşitli saldırılarda ölenlerin sayısı 44'e ulaştı.

- Ülkede geçen yıl başlayan siyasi kriz sürüyor

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümetle silahlı gruplar arasında Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'nda yer alan "devlet başkanının yalnızca 2 kez seçilebileceğine" ilişkin maddeye rağmen Nisan 2015'te 3'üncü kez devlet başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi de adaylığın önünde yasal bir engel bulunmadığı yönünde karar almıştı.

Bunun üzerine muhalefet ve sivil toplum kuruluşları kararı protesto etmek için sokaklara dökülmüş, çıkan olaylarda çok sayıda kişi ölmüştü. 21 Temmuz 2015'te düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69'unu alan Nkurunziza, 20 Ağustos'ta yemin ederek göreve başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :