Bursluluk Sınav (PYBS) Sonuçları Sorgulama (PYBS Sınav Sonucu 2014 PYBS Burs-Tıkla)

Bursluluk Sınav (PYBS) Sonuçları Sorgulama (PYBS Sınav Sonucu 2014 PYBS Burs-Tıkla)

Parasız Yatılık ve Bursululuk Sınavı - 2014 PYBS Sonuçları Tıkla Öğren, 2014 MEB PYBS Sınav Sonuçları, 2014 MEB PYBS Soru ve Cevapları, 2014 PYBS sonuçları

Parasız Yatılık ve Bursululuk Sınavı - 2014 PYBS Sonuçları Tıkla Öğren, 2014 MEB PYBS Sınav Sonuçları, 2014 MEB PYBS Soru ve Cevapları, 2014 PYBS sonuçları. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen 2014 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına, "" adresinden TC kimlik numaraları ve doğum tarihlerini kullanarak ulaşabilecekler. PYBS, 22 Haziran'da 857'si yurt içi, biri yurt dışı olmak üzere toplam 858 sınav merkezinde yapılmış ve sınava 5, 6, 7, 9, 10,11'inci sınıf öğrencisi toplam 852 bin 701 aday başvurmuştu.
YERLEŞTİRME SONUÇLARI 25 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK
Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesi üzerinden sonuçları öğrenebilir.







LİSEYE GEÇİŞTİ REVİZYON!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçişte Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine bu yıl ilk defa uyguladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi ve velilere sistemi soran bakanlık,  taleplerden yola çıkarak merkezi sınavların alanlarında azaltmaya gidecek. Buna göre; 1.2 milyon 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG, yeni eğitim öğretim yılından itibaren 6 değil 3 dersten yapılacak. İyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler; Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinden sorumlu olacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları merkezi olarak uygulanmayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Çalışma bittiği zaman duyuracağız” dedi. MEB yetkilileri ise, “Herkesi dinledik. Öğretmenler tarih, din gibi derslerin sorularında kendilerini daha özgür hissetmek istiyor. Bazı öğrencilerin açık uçlu sorularda daha başarılı olduğunu gördük” diye konuştu.   Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ


12. SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE TERCİHLERİN ALINMASI
5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların PYBS sonuçları 21 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.5, 6 ve 7'inci sınıfların bursluluk tercihleri ile 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların bursluluk  ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 06-15 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Bakanlığın  ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.kul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi halinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni ve/veya “Yerleştirme Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onaylayıp ve mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.
13. PARASIZ YATILILIK ve BURSLULUKLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
13.1. Sınavı Kazanan Öğrencilerin Kayıt- Kabullerinde İstenen Belgeler 10.07.2008 tarihli ve 26932 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan “İlköğretim ve  Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği”nin
19'uncu maddesinde belirtilen belgeler kayıt-kabul sırasında istenecektir.
13.2. Kayıt – Kabul Tarihleri
Ortaöğretim okul/kurumlarında parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp 12 Eylül 2014 günü saat 17.00'ye kadar 
sürecektir. Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okul/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB'e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihte başlayıp 30 Eylül 2014 günü saat 17.00'ye kadar sürecektir. Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından  vazgeçmiş sayılacaktır.
13.3. Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi
Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler 10.07.2008 tarihli ve 26932 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği”nin 28 ve 32'inci maddelerine göre 
yapılacaktır.

1. GENEL AÇIKLAMALAR 

Bu kılavuzda; PYBS'yi kazanan öğrencilerin parasız yatılılığa veya bursluluğa yerleştirilmeleri ve YBO'dan parasız yatılı olarak mezun olan öğrencilerin sınavsız parasız yatılılığa yerleştirilmeleri ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır

5, 6, 7, 9, 10 ve 11 'inci sınıflara yönelik olarak PYBS, 22 Haziran 2014 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00 'da, MEB YEĞİTEK tarafından yapılacaktır.

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 ( on ) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacaktır.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 'inci sınıf ların sınav başvurusu; 1 7 - 28 Mart 201 4 tarihleri arasında yapılacaktır. Ancak, 8'inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS'ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir.

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sın ava giren öğrenciler , 06 - 15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklardır.

Tercih yapmayan öğrenciler bu hakların dan yararlanamazlar. 8'inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin ortak sınavlar dan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Parasız yatılılık ve ya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8'inci sınıf öğrencileri, başvuru şartlarını öğrenmek üzere halen eğitim gördükleri okul müdürlüklerinden bilgi alarak, başvuru için gerekli belgeleri hazırlayacaklardır.

Tercih döneminde ise tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacaklardır. Öğrenciler “PYBS Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecektir. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-O kul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi, Meslek î AçıkÖğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar. Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS'ye müracaat edebilirler ; ancak sınavı kazananlar MEB'e bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtile n kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır. Parasız yatılılığa hak kaz andığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan burslul uğa geçirilmesi mümkün değildir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

2. BAŞVURU ŞARTLARI 

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak

b. Parasız yatılı olarak öğrenim göreceği kurumda öğrenci olmak veya mevzuatta belirlenen kayıt - kabul şartlarını taşımak.

c. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç , bulundukları sınıfta bir yıllık olmak.

d. Ortaöğretim kurumlarında , sınavın yapıldığı ders yılında okuldan tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır bir ceza almamış olmak.

e. Maddî imkânlardan yoksun bulunmak (Bunun için ailenin 2013 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2014 Malî Yılı için tespit edilen 6 . 150 ,00 TL (altıbinyüzelli TL)' yi geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer al anlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS başvuruları kabul edilmeyecektir.) .

Aile gelirinin tespitinde ailenin 2013 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Maddî imkânlardan yoksun olduğunu belirten “İlköğretim ve Ortaöğretim Kur umlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinde yer alan (EK – 1) Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname”de öngörülen ve bu beyana esas olan gelirin tespitinde;

Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık ge lir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 20 13 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belge,

Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararının tasdikli örneği,


Aile üyelerini n T.C. kimlik numaraları beyanı eklemek suretiyle belgelendirilmesi gerekir.

f. Bursluluğu tercih etmek için; 

Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8 'inci sınıfları ile imam hatip ortaokullarının 5 ve 6 'ncı sınıf larında öğrenim görüyor olmak.

Ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 1 1'inci sınıf larında öğrenim görüyor olmak.

g. Parasız yatılılığı tercih etmek için;

Ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç;

9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim görüyor olmak.

Meslekî ve teknik or taöğretim kurumlarının 10 ve 11'inci sınıflarında okuyan öğrenciler için tercih edeceği pansiyonlu okullarda aynı sınıf seviyesinde öğrenim gördüğü meslek alanı/dalı bulunmak.


5. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekiyor 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 450,184 puan
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 311,902 puan
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı: 143,976 puan
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 439,906 puan

6. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 419,755
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 172,85
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı: 118,702
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 415,313

7. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 409,379
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 163,983
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı: 129,643
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 410,205

8. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 438,910
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 192,77
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı: 135,12
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 437,15

9. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 394,447
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 152,052
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı: 129,576
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 344,631

10. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 388,864
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 187,762
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjan: 138,222
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 338,206

11. Sınıf Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir 2014?

2012 PYBS taban puanları
-Diğer çocuk kontenjanı: 405,668
-Öğretmen çocuğu kontenjanı: 205,417
-Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı: 148,879
-Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 352,656

Etiketler :