Bursaspor'dan kardeşlik protokolü gecesi

Bursaspor'dan kardeşlik protokolü gecesi

Kosova'nın FC Prishtina Kulübü ile "kardeşlik protokolü" imzalayan Bursaspor Kulübü, etkinlik düzenledi

BURSA (AA) - Kosova'nın FC Prishtina Kulübü ile "kardeşlik protokolü" imzalayan Bursaspor Kulübü, etkinlik düzenledi.

Özel bir toplantı salonunda düzenlenen geceye, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ile yönetim kurulu üyeleri, FC Prishtina Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ile kulüp yöneticileri, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, çeşitli derneklerin yöneticileriyle taraftarlar katıldı. 

Kosova ve Bursa yöresi halk dansları gösterilerinin yapıldığı gecede, Rumeli şarkılarının ünlü ses sanatçısı ''Rumeli Semih'', Kosovalı sanatçı ''Afrim Muqiqi'' söyledikleri şarkılarla konukları eğlendirdi.

Bölükbaşı, gecede yaptığı konuşmada, Türk halkıyla Kosova halkının kan bağlarının bulunduğunu belirtti.   

Onur ve gurur veren bir gece yaşadıklarını vurgulayan Bölükbaşı, "Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile bizlerin teklifine evet yanıtını veren FC Prishtina Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ve yöneticilerine bu kardeşlik adımını bizlerle attıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bölükbaşı, imzaladıkları kardeşlik protokolünün kendileri için çok büyük anlam taşıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kosova bizim hem kardeş ülkemiz hem dostumuz. Kopamadığımız bir ülke. Kan bağımız da var. Türkiye'ye Rumeli'den göç etmiş çok sayıda vatandaşımız var. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk halkı Kosova halkının yanında olacaktır. Kulübümüz 1963 yılında kurulmuş ve mazisi başarılarla dolu. Türkiye'nin en büyük şehir takımıyız. Altı aylık yönetim süresince güzel şeyler oluyor. Bu gecenin anlamı çok büyük. Çünkü FC Prishtina Kulübü ile tarihi bir protokole imza attık. Bu kardeşlik sözde değil, özde kardeşlik olacaktır. Bizler önümüzdeki dönemde yönetici olmasak da bu kardeşliğin takipçileri olacağız. Rahmetli Başkanımız İbrahim Yazıcı döneminde de Kosova'dan misafirlerimiz geliyordu. Ancak görüşmelerimizde belli bir yere kadar gelebilmiştik. Kosova Üsküp Derneği yöneticileri bizlerle irtibata geçti ve kardeşlik için bize teklifle geldi. Bizler de hiç düşünmeden evet yanıtını verdik. Bu protokolle, hem A takım hem de altyapı düzeyinde birtakım etkinliklerle birbirimize yardım edeceğiz. Belki protokolümüzde detaylı olarak madde madde yazmasa da biz gönlümüze yazdık."

FC Prishtina Kulübü Başkanı Remzi Ejupi de Bursa'da bulunmaktan ve Bursaspor Kulübü ile kardeş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Ejupi, Kosova'dan Türklere selam getirdiklerini belirterek, "Kosova'yı hiçbir zaman unutmadınız. Savaştan önce ve sonra her zaman bizlere destek veriyorsunuz. Bu kardeşliğin oluşmasında emeği geçen Kosova Üsküp Türkleri Derneği'ne çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ise daha önce belediyeler arasında kardeşlikler olduğunu ama 102 yıl sonra Kosova ile sporda ilk kez bir kardeşlik anlaşmasının imzalandığını bildirdi. Gündüz, her iki kulübe de yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bölükbaşı, FC Prishtina Kulübü heyetine teşekkür plaketi ve forma takdim ederken, Ejupi ise Bölükbaşı'na Prishtina Kulübü'nün formasını ve Kosova simgesi bibloyu hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı