Bursaspor'da Ertuğrul Ersoy'un sözleşmesi uzatıldı

Bursaspor'da Ertuğrul Ersoy'un sözleşmesi uzatıldı

Kulüp başkanı Ali Ay:"İki sene sonra yüzde 50'nin üzerinde altyapıdan oyuncu görmek istiyorum. Sistemimizi de buna göre kurduk. İnşallah başarılı ve verimli olurlar, daha nice Ertuğrullar ve Enesler çıkar"

Bursaspor'da takım kaptanı Ertuğrul Ersoy'un sözleşmesi 2022 yılına kadar uzatıldı.

Kulüp başkanı Ali Ay, Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, tören için altyapıdaki futbolculara örnek olması amacıyla burayı seçtiklerini söyledi.

Ertuğrul Ersoy'un 13 yaşında Gölcük'ten bu tesislere geldiğini hatırlatan Ay, "Arkadaşlar Ertuğrul, Bursaspor'un kaptanı. Olması gereken de bu. Sizlere örnek olsun. Demek ki çalışınca hepiniz Ertuğrul veya Enes olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Ay, 21 yaşındaki futbolcuyu bundan sonra da kaptan olarak görmek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gidecekse de Avrupa'ya gitsin, bizi orada temsil etsin istiyoruz. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Şu anda milli takımda. Bundan sonra da oranın as takım futbolcularından olacaktır. Kendisinden Allah razı olsun. Ayrıca Samet hocama da teşekkür ederim. Altyapımıza çok önem veriyor. Buradaki hocalarımıza da teşekkür ederim. Altyapıdan gelen 8-9 oyuncumuz A takımda antrenmana çıkıyor. İki sene sonra yüzde 50'nin üzerinde altyapıdan oyuncu görmek istiyorum. Sistemimizi de buna göre kurduk. İnşallah başarılı ve verimli olurlar, daha nice Ertuğrullar ve Enesler çıkar. Biz de Bursaspor'u keyifle izleriz."

 

- Ertuğrul Ersoy: "Hedefimde Avrupa'da oynamak var"

 

Kaptan Ertuğrul Ersoy, törenin yapıldığı tesisin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Ertuğrul Ersoy, 4 yıl önce burada ilk profesyonel imzayı attığında kaptanlığı hayal ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Şimdi kaptan ve sözleşmesini yenileyen bir futbolcu olarak karşınızdayım. Şu anda ne kadar gururlu olduğumu anlatamam. Başkanım ve menajerim 15 dakika içinde sözleşmeyi halletti. Ne biz ne de kulübümüz sıkıntı yarattı. Böyle de olması gerekirdi. Benim bugünlere gelmemde büyük emeği olan tüm hocalara teşekkür ederim. Bugünün mimarı onlardır. Hedefim, her zaman söylediğim gibi kaptanlıktı. Şimdi de hedefimde Avrupa'da oynamak var. Bana inananları Avrupa'da temsil etmek istiyorum. Ben bunu erken yaşlarda kafamda belirlemiştim. Kulübüm de arkamda. Bana inananlara ve güvenenlere çok teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından genç futbolcu, 2022'ye kadar olan sözleşmeyi imzaladı.

 

Etiketler :