Bursaspor'da Deniz Yılmaz'ın affedilmesi

Bursaspor'da Deniz Yılmaz'ın affedilmesi

- Teknik Direktör Le Guen:- "Eminim ki o da her ne yaşandıysa onları geçmişte bırakarak, bizimle alçak gönüllü bir şekilde çalışmalarına başlayacak ve takım için doğru olan neyse onu göstereceğine eminim. Ben kendi tarafımdan sorumluluğumu aldım"- Yeşil-b


BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, geçen sezon kadro dışı bırakılan Deniz Yılmaz'ın affedilerek takıma dahil edilmesiyle ilgili "Eminim ki o da her ne yaşandıysa onları geçmişte bırakarak, bizimle alçak gönüllü bir şekilde çalışmalarına başlayacak ve takım için doğru olan neyse onu göstereceğine eminim. Ben kendi tarafımdan sorumluluğumu aldım." ifadelerini kullandı.

Bursaspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransız teknik adam, Avusturya kampının ilk gününde gerçekleştirilen antrenman öncesi Deniz Yılmaz ile birlikte saha kenarında düzenlediği basın toplantısında, golcü oyuncunun kulübün çıkarları doğrultusunda kendilerine faydalı olabileceğini belirtti.

Geçen hafta gerçekleştirilen basın toplantısında Deniz ve kulübün arasındaki ilişkiyle alakalı durumun iyileşmesini zor gördüğünü söylediğini anımsatan Le Guen, "Gerçekten de zordu ama bugün itibarıyla geçmişin geçmişte kalmasını, kulübün çıkarlarının her şeyin önünde tutulması gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Le Guen, şu an kendileri için en önemli olan şeyin karşılıklı iletişim olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bunu da en doğru şekilde kurmaya çalışıyoruz. Deniz de bugün takımla birlikte ilk antrenmanına çıkacak. Eminim ki o da geçmişi geçmişte bırakarak bizimle alçak gönüllü bir şekilde çalışmalarına başlayacak ve takım için doğru olan neyse onu göstereceğine eminim. Ben kendi tarafımdan sorumluluğumu aldım. Birisinin sorumluluğu alması gerekiyordu. Deniz'in takıma katılmasını istedim. Umarım Bursaspor'un çıkarları adına doğru bir karardır. İyi bir sezon diliyorum Deniz'e."

Avusturya'ya yoğun hazırlık maçları oynamak için geldiklerini vurgulayan Le Guen, bunun da takımın ritim yakalaması açısından çok önemli olduğuna değindi.

Le Guen, kampta yapacakları hazırlık maçlarıyla oyuncuların birbirleriyle olan uyumlarını geliştireceklerini aktararak, "Takımımıza bugün itibariyle izin süresi sona eren Aziz Behich ve Deniz Yılmaz geri döndü. İkisi de iyi sezon geçirecek ve takıma entegre olacaklardır." değerlendirmesini yaptı.


- Transfer çalışmaları


Yeşil-beyazlı kulüpte yürütülen transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Le Guen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şüphe götürmeyen tek bir konu var o da transferin henüz bizim açımızdan bitmediği. Bugün itibarıyla Deniz döndü, ona yeni bir transfer gözüyle bakabiliriz. Ekong, Titi, Barış Yardımcı transferimiz var. Belli bir aşama kaydettiğimizi söylemekte fayda var. Yerimizde saymadığımız aşikar. Transferlerimizi yürütüyoruz. Takımımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Lige kadromuzu en hazır şekilde hazırlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu konuda düşmememiz gereken tek bir hata varsa o da acele etmek olur. Acele ile verilmiş yanlış kararlarla oluşturulmuş bir kadroyu kimse görmek istemez. Bütün bunların yanında hali hazırda kadromuzda olan oyuncularımız da var. Biliyoruz ki, bazıları için en doğru seçenek hem kendileri hem de bizim açımızdan takımdan ayrılmak olacak. Bununla alakalı çalışmaları da en doğru şekilde yürütmemiz gerekiyor. Yapmayı planladığımız transferleri yaptığımızda hiç oyuncu göndermediysek eğer yaklaşık 35 kişilik bir kadromuz oluşmuş olacak. Ben de bu şekilde çalışmayı doğru bulmuyorum."

"Kadroyu kaç kişi düşünüyorsunuz?" sorusuna Fransız teknik adam, "26-27 oyuncu ile kadroyu tamamlamak istiyorum. Kafamdaki ideal sayı bu. Bu arada Deniz ile alakalı arafta bir pozisyondaydı kulüp. En azından bir tarafa doğru karar verdiğimiz için mutluyum. Bu sorunu çözdüğümüz için mutlu olduğumu söylemek istiyorum." yanıtını verdi.


- "Taraftarımızı anlıyorum"


Yeşil-beyazlılarda teknik direktör Le Guen ile yaptığı görüşmenin ardından affedilen Deniz Yılmaz ise dönüp geriye bakan ve kendi öz eleştirisini yapan herkesin, yeni bir şansı, yeni bir başlangıcı hak ettiğini söyledi.

Geçmişte takılıp kalmanın hiç kimseye bir fayda sağlamayacağını düşündüğünü dile getiren Deniz Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu forma için bu arma için savaşmak istedim ve hocam da bana bu şansı verdi. Evet herkes gibi benim de hatalarım oldu. Bana yapılan hatalar da oldu. Önemli olan birbirimizi anlamak. Ben taraftarımızı anlıyorum. Bursaspor'a katkı sağlamak istediğimi onların da anlamasını ve bu yaşanan kötü olayların ardından bana anlayış göstermelerini bekliyorum. Hocam ve takım arkadaşlarım benim yeniden onlarla beraber olmamı istedikleri için teşekkür ederim. Bu geri dönüş hikayesinin kapısını onlar açtılar ve o kapıdan girdiğim andan itibaren artık tek düşüncem taraftarımızı mutlu edecek sonuçlara katkı vermek ve bu kısa süreli ayrılıktan sonra yeniden onların gönlünü kazanmak."


- Avusturya kampı başladı


Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmasına Avusturya'da başladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün Avusturya'nın Troll bölgesine giden yeşil-beyazlılar, ilk çalışmasını sabah saatlerinde teknik direktör Paul Le Guen yönetiminde gerçekleştirdi.

Isınma hareketleriyle başlayan, çabukluk ve koordinasyon çalışmasıyla devam eden antrenman, çift kale maçla sona erdi.

Sakatlığı bulunan Ertuğrul Ersoy, izinden dönen Aziz Behich'in yanı sıra ağrıları olan Mert Örnek ve Deniz Yılmaz takımdan ayrı çalıştı.

Yeşil-beyazlılar, bu akşam TSİ 19.00'da İngiltere Championship ekiplerinden Leeds United ile hazırlık maçı yapacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :