Bursa'dan İran'a "ihracat seferi"

Bursa'dan İran'a "ihracat seferi"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İran'ın başkenti Tahran'a düzenlenen ziyarette, tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren iş adamları yeni ticari bağlantılar kurdu- BTSO Başkan Yardımcısı Kuş: - "Sektörlerimizin İran pazarında kalıcı oy

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığının Ur-Ge projeleri kapsamında, İran'ın başkenti Tahran'a düzenlenen ziyarette, tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren iş adamları yeni ticari anlaşmalar yaptı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kentten Tahran'a giden 70 firmanın yeni kreasyonları "B2B Görüşmeleri"nde tanıtıldı. Etkinlik çerçevesinde yürütülen ikili iş görüşmelerinde, İranlı tüccarlar ile Ur-Ge üyesi Bursalı üreticiler arasında yeni ticari bağlantılar kuruldu.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, İran pazarının Bursa iş dünyası temsilcileri için büyük fırsatlar barındırdığını belirtti. Bursa'dan İran'a 2016'da yaklaşık 150 milyon dolarlık ihracat yapıldığına dikkati çeken Kuş, şunları kaydetti:

"İran ile ticaret yapan Bursalı firma sayısı 660'dan fazla. Türk iş adamlarının İran'da iş yapma şansı yüksek. Geçmiş dönemlerde ciddi bir ambargo vardı, şu an İran'da önemli gelişmeler yaşanıyor. İran ile Türkiye arasında yapılan ziyaretler ve atılan ekonomik iş birliği adımları, yeni iş bağlantıları kurmamıza büyük katkı sağlayabilir. İran'da nüfusun yarısına yakınının Türkçe konuşuyor olması da en büyük avantajlarımızdan biri. Sektörlerimizin İran pazarında kalıcı oyuncu olması için adımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

- Türk ürünlerine özel ilgi

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Halil Atalay da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe lider şehir Bursa'nın İran pazarında var olabileceğine inandığını belirtti. Atalay, "Firmalarımız, İran'da önemli bir deneyim kazandı ve iş bağlantıları kurdu. İş görüşmelerinin iki ülke arasındaki ticarete daha büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Açıklamaya göre, İran'da toptan satış yapan bir tekstil firmasının temsilcisi Abbas Karimpour, artık Çin'den mal getirmek istemediklerini, ilk tercihlerinin Türk ürünleri olduğunu kaydetti.

İranlı firma temsilcisi Kudret Askeryan da 6 yıldır Türk firmalarından ürün aldığını belirterek, "Çin, İtalya ve Brezilya gibi ülkeler de İran pazarında var olmak istiyor fakat Türkiye, kalitesiyle en çok tercih edilen ülkeler arasında. Türkiye ile İran arasında ticaretin daha da gelişeceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyona katılan firma temsilcisi Sümeyye Aslani de "Türk ürünlerine İranlı kadınlar özel ilgi gösteriyor ve yeni modeller ile tasarımları yakından takip ediyor. İran'da eskiden sadece belirli ürünler tercih edilirdi. Şimdi ise bebe ve çocuk konfeksiyonu başta olmak üzere tekstil alanındaki birçok ürün tercih ediliyor." ifadesini kullandı.

Bursalı firma temsilcisi Şeref Aras ise "Görüşmeler oldukça olumlu geçti. Çok sayıda firma temsilcisiyle görüşerek, ürünlerimi tanıtma imkanı yakaladım. İran, Bursa için önemli bir pazar." görüşünü ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :