Bursa'daki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi

Bursa'daki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, çalışma barışının sağlanması ve ülke ekonomisinin korunmasına yönelik sağduyu çağrılarının, çalışanların çoğu tarafından karşılık bulduğunu bildirdi

BURSA (AA) - Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, (MESS) Bursa'da bazı fabrikalarda başlayan ve bir kısmı olumlu sonuçlanan otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemiyle ilgili açıklama yaptı.

MESS'ten yapılan yazılı açıklamada, çalışma barışının sağlanması ve ülke ekonomisinin korunmasına yönelik sağduyu çağrılarının, çalışanların çoğunluğunun nezdinde karşılık bulduğu belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşverenler de çalışma barışının muhafazası kaydıyla bin ödeme yapılması, yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi hükümlerinde değişiklik yapılmadan çalışanlara sağlanacak maddi imkanlar konusundaki çalışmaların ise 1 ay içinde tamamlanarak çalışanlarla paylaşılması hususlarında öneride bulunmuşlardır. Hal böyle iken kamuoyunda ve sosyal medyada yanıltıcı bazı bilgi ve rakamların yer aldığı görülmektedir. Doğru olmayan bilgilere itibar edilmemesi ve yanlış yönlendirmelerle çalışma barışının zedelenmesine izin verilmemesi açısından durumu kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı