Bursa'daki kapkaç davası

Bursa'daki kapkaç davası

Reklam ajansı çalışanının içinde 310 bin lira bulunan çantasını, iki arkadaşıyla "kapkaç" yöntemiyle gasbettiği öne sürülen Gürcistan uyruklu sanığın tahliye talebi reddedildi- Tutuklu sanık Jabova:- "Görüntülerdeki kişi bana benziyor olabilir ama ben değ

BURSA (AA) - Bursa'da şirket çalışanının içinde 310 bin lira bulunan çantasını iki arkadaşıyla "kapkaç" yöntemiyle gasbettiği öne sürülen Gürcistan uyruklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada hakkında "birden fazla kişi ile kendisini tanınmayacak hale koyarak yağma, elde ve üstte taşınan eşyayı özel beceriyle almak suretiyle hırsızlık ve mala zarar vermek" suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istenen Gürcistan uyruklu tutuklu sanık Ramazı Jobava (39), mağdur Hava Korkmaz ve tercüman ile tarafların avukatları hazır bulundu.

- "İnsan insana benzer" savunması

Tercüman Anastasia Gogua aracılığıyla savunmasını yapan Jobava, kimsenin parasını gasbetmediğini öne sürerek, "Üzerimde bulunan para ile Bursa’da bebek kıyafetleri alacaktım. Polisler bu suçu işlediğimi söylediler. Ben böyle bir suç işlemedim." iddiasında bulundu.

Jobava, gasp eylemi için kiraladıkları öne sürülen araçla da ilgisinin bulunmadığını savunarak, şunları söyledi:

"34 SK 1608 plakalı aracın kime ait olduğunu bilmiyorum. Olay günü beni karakola götürdüler. Bu suçu işlediğimi söylediler ancak ben böyle bir suç işlemedim. Ben tekstil işiyle uğraşırım, Bursa'ya bebek kıyafeti almak için gelmiştim. Daha önce Türkiye'ye gelip bebek kıyafeti almıştım. Hava Korkmaz'ı tanımam, belimden rahatsız olduğum için müştekinin elindeki çantayı alıp kaçamam. Ayrıca, üzerimdeki 300 bin lirayı, 85 bin dolar olarak Gürcistan'dan getirdim. Bu paranın kaynağı ile ilgili elimde belge yok.

Parayı parça parça bozdurdum. Üzerimde bulunan paranın hepsi bana aittir. Görüntülerdeki kişi bana benziyor olabilir ama ben değilim, insan insana benzer. Üç aydır tutukluyum, çok stres yaşıyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum."

Mağdur Hava Korkmaz ise olay günü bankadan çektiği paranın bulunduğu iki çantayı 3 kişinin kapıp kaçtığını belirterek, çantalarda 310 bin lira ile belgeler olduğunu anlattı.

Korkmaz, şüphelilerden biri yakalanınca 300 bin lirayı aldığını ancak 10 bin liranın bulunamadığını kaydetti.

Olayın ardından şüphelilerin delil bırakmamak için kendisinden kiraladıkları aracı yaktığını öne süren Sinan Şenyiğit ise "Rusya'dan geldiğini söyleyen 'Andrei Ciornit' isimli kişi, aracı 8-9 günlüğüne kiraladı ve daha sonra 5 gün uzattı. Şahıs tek başına gelmişti. Sonra aracımı yakmışlar, tamamen yanmıştı. 18 bin lira masrafım oldu. Maddi zararım büyüktür ve karşılanmasını istiyorum. Sanıklardan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ramazı Jobava'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan, firari sanık Andrei Ciornit ile kimliği henüz belirlenemeyen diğer sanığın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Reklam ajansında çalışan Havva Korkmaz'ın (30), Bursa-Ankara karayolu kenarındaki banka şubesinden çektiği, iş yerine ait 310 bin lirayı koyduğu çanta, yürürken arkasından yaklaşan 3 şüpheli tarafından kapkaç yöntemiyle çalınmıştı.

Korkmaz'ın ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelilerin kaçtığı aracı takibe almıştı. Kiralık olduğu belirlenen araç, Yıldırım ilçesindeki sokakta ateşe verilerek terk edilmiş halde bulunmuştu.

Şüphelilerden birisinin bindiği tespit edilen taksi, Orhangazi ilçesi girişinde durdurulmuş, araçtaki Ramazı Jobava, para dolu çantayla yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :