Bursa'daki cinayet davası

Bursa'daki cinayet davası

Bıçakladığı 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan ve şizofreni hastası olduğu öne sürülen 17 yaşındaki genç yargılanıyor

BURSA (AA) - Bursa'da, bıçakladığı 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan ve şizofreni hastası olduğu iddia edilen 17 yaşındaki gencin yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, müştekiler Yunus Batuhan Kul, Ahmet Işık ve tarafların avukatları ile yakınları hazır bulundu.

Duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEBGİS) katılan sanık B.O. (17) savunmasında, şizofreni hastası olduğunu öne sürdü. Yüksek miktarda ilaç kullandığını anlatan B.O, şunları söyledi:

"Olay günü kendimde değildim. Beynimi kontrol edemiyordum. Bu olayı nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Cezaevindeyken bile gözüm kaymaktaydı. Kafamı duvarlara vuruyordum. Ölen Mustafa Acar'ı gittiğim mescidin karşısında iş yeri olduğu için tanıyorum. Ben sadece Mustafa Acar'ın 'Selamünaleyküm’ dediğini hatırlıyorum. Elimde bıçak vardı. 3-4 kere vurduğumu hatırlıyorum. Neden ve neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Diğer çocukları da birer kere bıçaklamışım. Psikolojik hasta olduğumu ailem biliyor ancak doktora hiç gitmedim. Elim ayağım titriyordu, uyuşturucu kullanıyordum. Atılı suçlamayı kabul ediyorum, bu olayları ben yaptım."

Olayda yaralanan Yunus Batuhan Kul ise "Kumaş kaplama işi yaparken bir kişi arkamdan bıçakla sırtıma vurdu. Geri döndüğümde bana vuranın B.O. olduğunu gördüm. Elimdeki boya tabancası ile ona vurdum. Bilal, Ahmet Işık'a da bir kere bıçakla vurdu. Ben sanığı tutmaya çalışırken elimden, Ahmet de kolundan yaralandı." diye konuştu.

Müştekilerden Ahmet Işık ise "B.O, Batuhan'ı bıçakladıktan sonra bana yöneldi. Önce koluma bıçakla, ardından da kalp bölgeme vurdu. Bu sırada Batuhan ona müdahale etti, ben kaçtım. Ben fırına girdim. Fırının önünde beni bekledi. Fırıncılar çıkınca kaçtı." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanık ve şahitlerin ifadelerinin ardından otopsi raporunun ve biyolojik inceleme sonucunun beklenmesine, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevinin ek binasında tedavi gördüğü belirtilen B.O'nun tıbbi evraklarının bir suretinin mahkemeye gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Ağustos ayında, merkez Osmangazi ilçesi Soğukkuyu Mahallesi Demiryolu Caddesi'nde, B.O, iş yerine geldiği Murat Acar'ı bıçakla ağır yaralamıştı. Ardından dükkanın karşısındaki çay ocağında oturan Yunus Batuhan Kul (18) ile Ahmet Işık'ı da yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Murat Acar, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, zanlı ise tutuklanmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :