Bursa'daki cem evlerine 1 kuruştan su verilecek

Bursa'daki cem evlerine 1 kuruştan su verilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi, cem evlerinin tükettiği sudan sembolik olarak 1 kuruş olmasını kararlaştırdı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, cem evlerinin içme suyunu birim fiyatı 1 kuruştan kullanması yönünde karar aldı. 

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Çarşamba'daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Son 1 ay içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda, Bursa'daki cem evlerinin içme suyunu birim fiyat 1 kuruştan kullanması da karara bağlandı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ibadethanelerden su ücreti alınmadığını, cem evi yöneticilerinden de kendilerine bu yönde bir talep geldiğini ifade ederek, "Fakat bu durum yasalar çerçevesinde tartışma konusu. Biz de bunu temsili bir ücret üzerinden yapma kararı aldık. Birim fiyatı 1 kuruş üzerinden satma kararı aldık. Bu yolla cem evlerinden para tahsil etmemiş olacağız. Bu olay alevi vatandaşlarımız için bir ayrıcalık olacak" ifadelerini kullandı.

- Timsah Arena Stadı

Altepe, inşaat faaliyetleri tüm hızıyla süren Büyükşehir Stadı'nın 3 Haziran 2015'te açılışa hazır hale getirileceğini ve açılış maçı için dünyaca ünlü bir futbol takımının maç için Bursa'ya getirileceğini bildirdi. 

Yaklaşık 5 ay gibi bir sürenin kaldığını, açılış için faaliyetlerin tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Altepe, "Dünyaca ünlü stadımıza dünya çapında bir açılış olacak. Ondan sonra da burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. İnşallah güçlü bir Bursaspor'la birlikte burası da hak ettiği yeri alacak" görüşünü iletti. 

- Kentsel dönüşüm

Altepe, Bursa'da planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi.

Bursa'daki dönüşüm çalışmalarının Yalova Yolu altından Küçükbalıklı'ya kadar olan 20 bin metrekarelik alanı kapsadığını, bu alandaki bir kısım parsel sahibiyle tüm mutabakatın sağlandığını vurgulayan Altepe, bölgede Türkiye'ye örnek bir çalışmanın yapılacağını anlattı.

Altepe, teleferik hattının 10 gün içinde Oteler Bölgesi'ne ulaşacağını anlatarak, bu hat için alınan gondolların 3 gün sonra deneme seferlerine başlayacağını belirtti. Teleferik hattının resmi açılışının da 29 Aralık'ta yapılacağını belirten Altepe, böylelikle Teferrüç İstasyonu'ndan start alan hattın oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar ulaşacağını ifade etti.

Altepe, şu anda sadece küçük uçaklara açık olan Yunuseli Havaalanı'nın en fazla 1.5 ay sonra büyük uçaklara da hizmet verir hale geleceğini de duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı