Bursa'da tarım ve hayvancılık sektörü fuarları

Bursa'da tarım ve hayvancılık sektörü fuarları

"14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı" ile "9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı", 12-16 Ekim'de gerçekleştirilecek- TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü:- "Fuarcılığa 2003 yılında 4 bin metrekareyle

BURSA (AA) - TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ'nin Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlediği "Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2016)" ile "Bursa 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı", 12 Ekim'de ziyarete açılacak.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuar öncesi bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektördeki sıkıntılara rağmen fuarın yüzde 8'lik büyümeyle ziyarete açılacağını söyledi.

Bu büyümeyi önemsediklerini belirten Ersözlü, ''Bursa'nın tarım potansiyelini göstermesi açısından bu büyümeyi önemsiyoruz. Sektörün ve dünyanın Bursa'ya verdiği önem açısından bu büyüme anlamlıdır.'' diye konuştu.

Ersözlü, fuarın 75 bin metrekarelik alanda hazırlandığını dile getirerek şöyle konuştu:

''Fuarcılığa 2003 yılında 4 bin metrekareyle başlamıştık. Aradan geçen sürede 75 bin metrekareye çıktı. Fuar her sene büyüyor. Bu sürdürülebilir büyümeyi yakalamış olmanın da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu bir fuar olur. Bursa'ya, Marmara Bölgesi'ne, ülke ekonomisine artı değerler katacak bir fuar olur. Fuarın yurt içinde yapılacak olan iç satışlara, dış ticaret hacmimize tarım sektörü olarak önemli bir artı sağlayacağına inanıyoruz.''

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan da Bursa'da böyle bir fuarın düzenlenmesi tarımın gelişmesindeki dinamizmi göstermek açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Fuarın, tarım sektörünün teknolojiye duyduğu talep açından çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Ceylan, ''Çiftçilerimize her türlü eğitim ve yem hizmetleri vermekle beraber bu tür fuar tanıtım imkanlarından da yararlandırmak suretiyle sanayici, tedarikçi ve üreticilerimizi bir araya getirme bakımından çok önemli bir vazife olarak görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Fuarlar, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan'dan davet edilen iş adamlarıyla, yurt içinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 78 ilden organize edilen 2 bine yakın otobüs ile gelecek ilgililere ve profesyonellere ev sahipliği yapacak.

Fuarlar ile eş zamanlı olarak TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi, Bursa Şubesi, Ziraat Odaları Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ''Küresel ısınma ve ekonomik kriz kıskacında tarım'' başlıklarında ''Bursa Tarım Kongresi'' düzenlenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :