Bursa'da sanayicinin istediği kalifiye eleman yetiştirilecek

Bursa'da sanayicinin istediği kalifiye eleman yetiştirilecek

BUSİAD Başkanı Baylan:- "Yeni kurulacak ya da faaliyeti devam eden bir okulda hayata geçirmeyi planladığımız pilot uygulama ile bir model geliştirmeyi ve yaklaşık 5 yılda ortaya daha nitelikli ve sanayinin beklentilerine uygun eğitim almış öğrenciler yeti

BURSA (AA) - Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD), Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile meslek liselerinin daha verimli hale getirilerek, iş dünyasının talep ettiği nitelikli çalışan ihtiyacının bu kurumlarda eğitim almış kişilerden karşılanması amacıyla proje başlattı.

Proje kapsamında, belirlenen bir pilot okulda, sektörlerin taleplerine göre eğitim programları yönlendirilerek, meslek liselerinin sektörel ihtisaslaşması, gerekirse yeni bölümlerin açılması, staj kavramının iyileştirilmesi sağlanacak.

Meslek liselerini tercih edecek öğrencilere "şartlı burs" verilerek, bu liselerin donanımlı eğitimlerle "ayrıcalıklı" eğitim kurumları haline gelmesi sağlanacak projenin, Bursa'daki pilot okulda uygulanmasının ardından sonra tüm Türkiye'de hayata geçirilmesi hedefleniyor.  

- "Sanayinin beklentilerine uygun eğitim almış öğrenciler"

Derneğin Kültürpark'taki hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan, iş dünyasının her zaman kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Meslek liselerinde eğitim almış, sanayi alt yapısını tanıyan kişilerin ülke sanayisine büyük katkı yapabileceğini dile getiren Baylan, "Gençlerin düşük puan sebebiyle değil, meslek sahibi olmak için meslek liselerini seçmesi gerekiyor" diye konuştu.

Baylan, projenin ilk basamağı olarak meslek liselerinde eğilim anketi düzenlediklerini belirterek, "Meslek lisesi öğrencilerinin eğitim aldıkları bölümlere olan ilgilerini, bağlılıklarını ve mezun olduktan sonraki beklenti ve hedeflerini saptadık. Ardından düzenlediğimiz toplantılarda, meslek liselerindeki sıkıntılı konuları çözmek ve bu liseleri daha prestijli bir hale dönüştürmek için tespitlerimizi paylaştık. Bu çalışmalar neticesinde, yapılacak pilot uygulama ile ölçülebilir çıktılar almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Projeyle sektörlerin talepleri doğrultusunda meslek liselerinin eğitim programlarını yönlendirmelerini amaçladıklarını anlatan Baylan, şöyle devam etti:

"Meslek liselerinin sektörel olarak ihtisaslaşabilmesini, yeni bölümlerin açılmasını, bölüm eğitimcilerinin eğitilmesinin sağlanmasını, staj kavramının iyileştirilmesini, meslek liselerini tercih edecek öğrencilere 'şartlı burs' verilmesini ve meslek liselerine girebilmenin bir ayrıcalık haline gelmesini hedefliyoruz. İkili meslek eğitimi kapsamında, sanayi ve meslek liselerinin birlikte hareket etmesini ve sanayini istekleri doğrultusunda mezun gençler yetiştirilmesini istiyoruz. Yeni kurulacak ya da faaliyeti devam eden bir okulda hayata geçirmeyi planladığımız pilot uygulama ile bir model geliştirmeyi ve yaklaşık 5 yılda ortaya daha nitelikli ve sanayinin beklentilerine uygun eğitim almış öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı