Bursa'da şafak vaktinde uyuşturucu operasyonu

Bursa'da şafak vaktinde uyuşturucu operasyonu

Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde, 311 polisin katılımıyla sabaha karşı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 37 kişi yakalandı

BURSA (AA) - Bursa'da, sabaha karşı düzenlenen operasyonda uyuşturucu sattığı iddiasıyla 37 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "torbacı" olarak bilinen sokak satıcılarıyla ilgili yaklaşık 3 ay süren çalışma yürütüldü.

Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde, Vatan, Millet, Anadolu ve Zafer mahallelerinde tespit edilen 32 adrese, 311 polisin katılımıyla şafak vaktinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel Harekat görevlilerinin de destek verdiği çalışmalarda, kapılar koçbaşlarıyla kırılarak söz konusu evlere girildi ve özel eğitimli narkotik köpeği Alfa da kullanılarak aramalar yapıldı.

Aramalarda, 154,7 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 984 gram esrar, 757 ecstasy hap, 3,5 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, şarjör ve 3 fişek ele geçirilerek, 13'ü çocuk 37 kişi yakalandı.

Zanlılar, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Bazı kadın şüphelilerin, adliyeye kucaklarında bebekleriyle girdiği görüldü.

Bu arada, polis ekiplerince çekilen görüntülerde, evlere girilip aramalar yapılması, şüphelilerin gözaltına alınması, Alfa'nın bir evin müştemilatında odunlar arasında uyuşturucu bulması yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı