Bursa'da otomobil fabrikasındaki kavganın davası

Bursa'da otomobil fabrikasındaki kavganın davası

Bölüm şefinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

BURSA (AA) - Bursa'da, bir otomobil fabrikasında çıkan kavgada, aldığı darbenin ardından düşüp başını yere çarpan bölüm şefinin ölümüne sebep olduğu öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuklu sanık Fatih Aytemur, maktul Nihat Sevinç'in (34) eşi Gülay, annesi Nurten ve babası Özcan Sevinç ile taraf avukatları katıldı.

Aytemur, savunmasında, Sevinç'in yakınlarına baş sağlığı dileyerek, inancı gereği sakal bıraktığını, fabrikada, kendisinden başka çeşitli amaçlarla sakal bırakanlar bulunduğunu söyledi.

Fabrikada, kimsenin kimseye karışmadığını öne süren Aytemur, şunları kaydetti:

"Ölen şahıs, 3 ay önce bulunduğumuz bölüme şef olarak atandı. 'Seninle görüşeceğiz, sakallarını kes' diyerek benimle uğraşıyordu. Ben de sakalımı kesmeyeceğimi söyledim. Olay günü, vardiyaya yeni başlamıştık. Bana yine sakalımı kesmemi söyledi. Ben de, 'benimle uğraşmayı bırak, seni şikayet ederim' dedim. Bunun üzerine sinirlendi, küfür etti. Kolumdan tutup, yan taraftaki küçük bölmeye itti. Kendisi benden iridir, boğuşmaya başladık, bir yumruk vurdum. Geri geri gitti, parça koyduğumuz arabaya çarptı. Ben ardından yanına gittim. Ayıltmak için 1-2 defa yüzüne vurdum. Ondan sonra oradan ayrılarak bir şahsa fabrikanın ambulansını aramasını söyledim. Ardından tekrar gelerek ilk yardım yaptım. Soranlara olayı anlattım. Hiçbir yere kaçmadım. Öldürme amacım yoktur."

Mahkeme heyeti, sanığın, emniyet, savcılık ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadelerinin çelişkili olduğunu belirtmesi üzerine Aytemur, bu duruşmadaki ifadelerinin doğru olduğunu söyledi.

Maktulün yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını beyan etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından şahitlerin dinlenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bursa'da 24 Mayıs'ta bir otomobil fabrikasında bölüm şefi olarak çalışan Nihat Sevinç, aynı bölümde işçi olarak çalışan Fatih Aytemur'u sakallarının uzun ve kıyafetlerinin düzensiz olduğu gerekçesiyle uyarmış, ikili arasındaki tartışma kavgaya dönüşmüştü.

Yere düşen ve başını yere çarpan Sevinç, ambulansla götürüldüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde olaydan yaklaşık bir hafta sonra ölmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :