Bursa'da mevsimlik işçilerle ilgili rapor hazırlanacak

Bursa'da mevsimlik işçilerle ilgili rapor hazırlanacak

Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde mevsimlik tarım işçileriyle görüşen Bursa Tabip Odası ve BAOB bileşenlerinin temsilcileri, yaşam ve çalışma koşullarına ilişkin rapor hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacak

BURSA (AA) - Bursa Tabip Odası ve Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) bileşenlerinden oluşan heyet, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek, yaşam ve çalışma koşullarına ilişkin hazırlayacakları rapor için görüş aldı.

Heyet, ziyaretlerine Karacabey ilçesi Orta Sarıbey Mahallesi'nde bulunan işçilerin çadır kamplarından başladı.

Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu işçilerin talep ve beklentilerini dinleyen grup, buna ilişkin not tuttu. Mustafakemalpaşa'da da çalışma yapan heyet, elde ettikleri bilgileri rapor haline getirerek, koşulların iyileştirilmesi amacıyla yetkililere ve kamuoyuna iletecek.

Grubun ziyaretlerine katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon mevsimlik işçi bulunduğunu söyledi.

Mevsimlik işçilerin, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinden çeşitli tarım faaliyetlerinin yürütüldüğü diğer bölgelere yayıldığını belirten Sarıbal, "Bursa Tabip Odası ve BAOB olarak işçilerin temel sorunlarını anlamak ve bu konuyla ilgili kamuoyu yaratabilmek için uzun süredir devam eden bir projemiz var." dedi.

Sarıbal, yaklaşık 6 yıldır bu projeyle ilgili çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Proje kapsamında 3 senedir üst üste aynı yerleri ziyaret ettiklerini dile getiren Sarıbal, "Sağlık ve yaşam koşulları iyileşmişti mi iyileşmedi mi kontrol ediyoruz. Bu yıl da bunun tekrarını yapıyoruz. Ülkenin neresinden gelirlerse gelsinler, bu insanlar bizim insanlarımız. Bizler rahat ortamlarda yaşarken o insanlar da kendi çocuklarının geleceği için birkaç kuruş kazanıp kışın yaşamlarını sürdürebilmek için buralarda çalışıyorlar. Bu insanlara insancıl yaşam koşulları sağlamak zorundayız."

Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez de yaşam koşullarını sağlık bakımından değerlendirerek kamuoyuyla paylaşmak üzere rapor haline getireceklerini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :