Bursa'da "maganda kurşunu" davası

Bursa'da "maganda kurşunu" davası

Evinin bahçesinde maganda kurşununa hedef olan kadınının ölümüyle ilgili davada, silahı ateşleyen sanık 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, evinin bahçesinde maganda kurşunuyla ölen kadınla ilgili davada silahı ateşleyen sanığa 17 yıl 11 ay, ruhsatsız silahın sahibi olan babasına ise 10 ay hapis cezası verildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Fuat ve babası Hüseyin Acar ile tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Hakkında "Bilinçli taksirle adam öldürme, mala zarar verme ve ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 20 yıla kadar hapsi istenen Fuat Acar, ilk duruşmadaki savunmasını yineleyerek, olay günü iş yerinde olduğunu, ablasının kendisini Yolçatı Mahallesi'ne çağırdığını belirtti.

Ne olduğunu sorduğunda ablasının "Babam bahçede çay içerken silahını temizliyordu. Ateş aldıktan sonra yanlışlıkla birini vurmuş." dediğini öne süren Acar, olay yerine gittiğinde, babasının yaralıyı hastaneye götürdüğünü iddia etti.

Acar, daha sonra eşi, annesi ve ablasını kendi evine götürdüğünü ifade ederek, "Olay yerine döndüğümde 3 sivil polis beni gözaltına aldı. Silahı benim ateşlediğim iddiasında bulundular. Beni hiç dinlemediler. Ben emniyette ifade verirken polis baskı uyguladı. 57 yaşındaki babamın yerine benim cezaevine girmemi söylediler. Ben baskı sebebiyle olayı üstlendim." diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan baba Hüseyin Acar ise silahı kendisinin ateşlediğini iddia etti.

Öte yandan, ilk duruşmada şikayetçi olduklarını ifade eden İlknur Tarih'in yakınlarının, mahkemeye dilekçe verdikleri ve şikayetlerinden vazgeçtikleri öğrenildi.

Mahkeme heyeti 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan sanığa önce müebbet hapis cezası verdi, ardından indirime giderek 17 yıl 11 ay hapse mahkum etti. Baba ise "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapse çarptırıldı.

Merkez Nilüfer ilçesinde, 17 Nisan'da evinin bahçesinde oturduğu sırada göğsünden vurulan İlknur Tarih kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Gözaltına alınan Fuat Acar tutuklanmış, babası Hüseyin Acar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :