Bursa'da kültür sanat

Bursa'da kültür sanat

BDT'nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, bugün Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu'nun sahneleyeceği Othello oyunuyla başlayacak

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl 5'incisi düzenlenen festival, bugün saat 15.00'te, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi önünde birbirinden renkli gösterilerle başlayacak. Bursa'nın yerel gösteri ve müzik grupları, AVP'nin önünü saat 20.00'ye kadar karnaval alanına çevirecek.

Festival, Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu'nun AVP Sahnesi'nde saat 20.00'de sahneleyeceği "Othello" oyunuyla resmi olarak başlayacak.

Festivale, Bulgaristan'dan katılan Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu, "Öpücük" oyununu, yarın saat 20.00'de izleyiciyle buluşturacak.

Kosova'dan gelen Avduş Hasani Tiyatrosu ise festivalin üçüncü gününde (10 Mart Cumartesi) 15.00 ve 20.00 saatlerinde yine AVP Sahnesi'nde "Kosovatrans" oyununu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Romanya'dan festivale gelen Lightwave Tiyatrosu ise "Benim, Annabel" oyununu, 11 ve 12 Mart'ta saat 20.00'de yine aynı sahnede, izleyiciyle buluşturacak.

Van Devlet Tiyatrosu da "Elveda Saraybosna" oyununu 13 ve 14 Mart'ta saat 20.00'de sahneye koyacak.

Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu "Bravo Franklin" çocuk oyununu yarın saat 11.00'de, 10 Mart Cumartesi günü ise 11.00 ve 14.00 saatlerinde Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirilerinin sahnenin üstünde ve iki yanında bulunan ekranlara yansıtılacağı festival, 25 Mart'a kadar sürecek.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu da Nikolay Gogol'un yazdığı, Koray Karasulu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ertan Akman'ın yönettiği "Evlenme" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor tasarımını Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını da Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikayesiyle ele alınıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) bugün ve yarın saat 20.00'de, 10 Mart Cumartesi günü de 14.30'da sahneye konulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :