Bursa'da kültür sanat

Bursa'da kültür sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu "Ahmet Yesevi" ve "Sara'yı Evlendirmek" oyunlarını sahneleyecek

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Ahmet Yesevi" ve "Sara'yı Evlendirmek" oyunlarını tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Savaş Aykılıç'ın yazdığı, Ömer Naci Topçu'nun yönettiği "Ahmet Yesevi" oyununun dekoru Hakan Dündar, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.

Aralarında Levent Uzunbilek, Yasemin Şener ve Acan Ağır Aksoy'un da bulunduğu 19 oyuncunun rol aldığı oyunda, Türklerin Ahmed Yesevi önderliğinde kitleler halinde İslam'ı kabul etmesinden rahatsızlık duyan Han'ın tüm çabasına karşın başta Ahmed Yesevi olmak üzere Türkleri İslamiyet'ten vazgeçirememesi anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 21 Ekim Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde seyirciyle buluşacak.

- "Sara'yı Evlendirmek" oyunu

Sam Bobrick'in yazdığı, Eylül Aktürk'ün Türkçeye çevirdiği ve BDT tarafından sahneye uyarlanan "Sara'yı Evlendirmek" eserini Murat Sarı yönetiyor. Eserin ışık tasarımı Ali Karaman, dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Çebi, müzikleri de Cem İdiz'e ait.

Demet Oran, Kemal Okur, Arzu Tan Bayraktutan, Nazlı Ceren Argon ve Nurettin Örük'ün rol aldığı oyunda, hayatını kariyerine adamış başarılı avukat Sara'nın, kuzeni Martha tarafından sıra dışı ve biraz da çılgınca yöntemlerle evlendirilme çabası anlatılıyor. Oyunda, aşk ve evlilik kavramları da samimi dille irdeleniyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 24 ve 25 Ekim'de saat 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Şehir Tiyatrosu ise J. P. Sartre'ın yazdığı ve Altuğ Görgü’nün yönettiği "Troyalı Kadınlar" oyununu sahneleyecek. 16 oyuncunun rol aldığı oyunun şiirleri Füruğ Ferruhzad'ın imzasını taşıyor.

Oyunda, yaklaşık 10 yıl sürdüğü tahmin edilen Truva Savaşı'nın ardından yaşanan olaylar anlatılıyor. Troya Atı şehre sokulmuş ve bu kurnaz hamlenin sonunda Troya halkı büyük bir kırımla karşı karşıya kalmış, erkekler katledilirken geriye kalan kadınlar Yunanistan'a götürülmek üzere tutsak edilmiştir.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :