Bursa'da Kudüs Sempozyumu

Bursa'da Kudüs Sempozyumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç:- "(ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması) Şu an küresel bir saldırı var. Bu defa çok daha kıymetli, çok daha genel, Müslüman aleminde çok hassas olan bir noktaya küresel saldırı var"

BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Şu an küresel bir saldırı var. Bu defa çok daha kıymetli, çok daha genel, Müslüman aleminde çok hassas olan bir noktaya küresel saldırı var." dedi.

Yıldırım Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Hikmet Genç'in yaptığı Kudüs Sempozyumu'na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, gazeteci yazar Halime Kökçe ve Prof. Dr. Mehmet Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Oruç, sempozyumda yaptığı konuşmada, ABD'nin Kudüs kararının 100 yıl önceden planlanarak yapıldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıma kararının önceden planlanarak alındığını belirterek "İngiliz generalin Kudüs'e girmesinin 100. yılında böyle bir şey yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Kudüs'ten önce Katar'a ambargo uygulanmaya çalışıldığını hatırlatan Oruç, "Bu aslında oluşmaya başlayan yeni bir eksenin ve bugünkü Kudüs kararına giden yolun taşlarının döşenmesinin ilk adımıydı. Niye ilk adımıydı? Arap Müslüman dünyasının parçalanması gibi bir fay kırığıydı. Olay aslında bir fay kırığıydı. Müslüman dünyasında parçalanmış görüntüsü vererek Kudüs ile ilgili verilebilecek tepkileri cılızlaştırma yönünde bir plan hazırlandı." diye konuştu.

Oruç, Müslümanların hassas olduğu bir noktaya küresel saldırının yapıldığını vurgulayarak "Şu an küresel bir saldırı var. Bu defa çok daha kıymetli, çok daha genel, Müslüman aleminde çok hassas olan bir noktaya küresel saldırı var. Sadece Amerika'dan değil maalesef Müslüman ülkelerinin bir kısmından da gelen saldırı söz konusu." ifadelerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı kararın ikinci adımının da olacağını belirten Oruç, kararın ardından topun Birleşmiş Milletlere atılacağını söyledi.

Program soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :