Bursa'da "Kayıtlı İstihdamla Verimlilik ve Güvence Çalıştayı"

Bursa'da "Kayıtlı İstihdamla Verimlilik ve Güvence Çalıştayı"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran: - "İş dünyası temsilcileri olarak kayıt dışıyla mücadeleyi refah düzeyimizin artmasında, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde ve kullanılmasında, aynı zamanda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının yerleş

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen Gelecek İçin Kayda Değer (GEKAD) projesi kapsamında "Kayıtlı İstihdamla Verimlilik ve Güvence Çalıştayı" düzenlendi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kentteki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye'nin gelişimindeki anahtar kentin Bursa olduğunu söyledi.

Duran, BTSO olarak kentin geçmişteki başarılarıyla yetinmek yerine geleceğini şimdiden planlamasına öncülük ettiklerini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni ve büyük ideallerin peşinde koşmak ve dünya ekonomileriyle yarışmak istiyorsak ayağımızdaki prangalardan kurtulmalıyız. Bu kapsamda gördüğümüz en büyük engellerden biri de kayıt dışı ekonomidir. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak kayıt dışıyla mücadeleyi refah düzeyimizin artmasında, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde ve kullanılmasında, aynı zamanda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının yerleşmesinde odak noktası olarak görüyoruz."

Türkiye'nin kayıt dışı istihdamla mücadelede son 10-15 yıllık süreçte önemli bir aşama kaydettiğini aktaran Duran, "Kayıt dışı istihdam oranımız yüzde 52'lerden yüzde 33 seviyesine kadar geriledi. Ancak hala arzu ettiğimiz seviyede değiliz. Odamız öncülüğünde hayata geçirilen GEKAD gibi projelerin sayısının artmasıyla kayıt dışı istihdam oranını yüzde 15 seviyesine indirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje hakkında katılımcılara bilgi veren GEKAD Proje Koordinatörü Mustafa Hatipoğlu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı himayelerinde yürütülen projenin yerel düzeydeki hedef gruplara yönelik kapasite geliştirme, farkındalık artırma ve bilgilendirme faaliyetlerini içerdiğini belirtti.

Proje kapsamında bin kişiye tehlikeli ve çok tehlikeli işler mesleki eğitimi verdiklerini belirten Hatipoğlu, "606 kişinin katılımıyla 37 kurumsallaşma eğitimi, 240 kişiye meslek edindirme eğitimi, 135 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenledik. Çalıştayın ardından projemiz kapsamında bir de yurt dışı ziyareti gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından odak gruplara ayrılan katılımcılar, kayıt dışı istihdamı üç ana başlıkta ele aldı. Gün boyu süren etkinlik, Çalıştay değerlendirmesinin ardından sona erdi.

BTSO öncülüğünde BUTGEM, Uludağ Üniversitesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güçlendirme Vakfının katkılarıyla hayata geçirilen GEKAD projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştaya, SGK Bursa İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İŞKUR temsilcileri, akademisyenler ve işverenler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :