Bursa'da hac dönüşü rahatsızlanan kişi

Bursa'da hac dönüşü rahatsızlanan kişi

Evinde rahatsızlanan kişi ile eşinin tetkiklerinde, MERS virüsüyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığı açıklandı

BURSA (AA) - Orhaneli ilçesinde, hac dönüşü rahatsızlanan ve hastaneye başvuran kişi ile eşinin tetkiklerinde, MERS virüsüyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, yaptığı yazılı açıklamada, Yakup Ç'nin (55), rahatsızlanmasının ardından Orhaneli Devlet Hastanesi'ne geldiğini belirtti.

Yakup Ç'nin yanı sıra eşinin, hacdan yeni gelmeleri nedeniyle Bursa'daki Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bilgisini veren Baştuğ, şunları kaydetti:

"Çekirge Devlet Hastanesi'nde, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarınca muayene ve tetkikleri yapılan hastalarda değerlendirme sonucunda, MERS virüsünü düşündürecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konularak gerekli tedaviler düzenlenip hastalar önerilerle hastanemizden taburcu edilmiştir. Bugün itibarıyla ilimizde MERS virüsüyle ilgili herhangi bir hastamız bulunmamaktadır. Hastanelerimizde konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup panik ve kriz ortamı oluşacak bir durum yoktur."

Kaynak:Haber Kaynağı