Bursa'da FETÖ üyeliği davası

Bursa'da FETÖ üyeliği davası

Kocası ve kayınpederiyle FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan kadın, düşük tehlikesi bulunduğu için adli kontrol şartıyla serbest kaldı

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan karı koca ile babasının yargılandığı davada, hamile olan ve düşük tehlikesi bulunan kadın adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Gonca Erdoğan (28), eşi Halil İbrahim Erdoğan (29) ile babası tutuksuz sanık kayınpederi Sezai Erdoğan ve avukatları katıldı.

Karı koca sanıklar hakkında Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce Gaziantep gezisine katıldıkları ve buradaki bir otelde FETÖ üyeleriyle bir araya gelip, darbeyle ilgili planlamalar yaptıkları gerekçesiyle, "Hükümet ile anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı FETÖ üyeliği" suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca sanıkların örgüt içinde "Lale Gül ve Yavuz Tekin" kod adlarını kullandıkları da iddianamede yer aldı.

Yenişehir Cezaevinde tutuklu bulunan Gonca Erdoğan, duruşmadaki savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Örgütte görev aldığı iddialarını yalanlayan Erdoğan, "Ben abla değilim, üniversite hayatım boyunca da hiç bu örgütün yurtlarında kalmadım. FETÖ örgütüyle herhangi bir bağımız yok. Hamileyim ve düşük tehlikem var, bu yüzden tedavi oluyordum zaten. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak istiyorum." dedi.

Evinde yapılan aramada ele geçirilen örgütsel dokümanlar ve "Lale" kod adını kullandığı iddialarına ilişkin de savunma yapan Gonca Erdoğan, bu kitap ve dergileri kendisini geliştirmek için aldığını, ismin kod adı değil de göbek adı olduğunu savundu.

Gonca Erdoğan'ın eşi tutuklu sanık Halil İbrahim Erdoğan ise cezaevinde hazırladığı 4 sayfalık savunmasını sözlü ve yazılı şekilde mahkemeye sundu.

Öte yandan, duruşma öncesi sanıkların avukatların dava için çok ücret istediğini belirtmeleri üzerine, barodan avukat istendi.

Baro tarafından tayin edilen avukatlar sanıklara yöneltilen suç unsurlarının delillere dayanmadığını ifade ederek, serbest bırakılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkları dinlemesi ve verdiği kısa bir aranın ardından hamile olduğu ve düşük riski bulunduğunu belgeleyen Gonca Erdoğan'ın yurt dışı yasağı getirilip adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, Halil İbrahim Erdoğan'ın tutukluluk halinin ve Sezai Erdoğan'ın adli kontrol tedbirinin devamlarına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Gonca, eşi Halil İbrahim ve kayınpederi Sezai Erdoğan, 24 Ağustos'ta FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Sezai Erdoğan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Gonca ve Halil İbrahim Erdoğan çifti tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :