Bursa'da dolandırıcılık operasyonu

Bursa'da dolandırıcılık operasyonu

Telefonla kredi kartlarının numarası ve şifresini aldıkları çok sayıda kişiyi 64 bin lirasını alarak dolandırdıkları iddia edilen 4 zanlı yakalandı

BURSA (AA) - Bursa'da, telefonla kredi kartlarının numarası ve şifresini aldıkları çok sayıda kişi dolandırarak 64 bin lirasını aldıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Merkez Nilüfer ilçesinde aynı evde yaşayan D.Y. (22), K.D. (33), U.E. (28) ve F.B. (32), bir hafta içinde 21 kişiyi telefonla arayıp, kendilerini banka görevlisi olarak tanıttı.

"Kredi kartınızın dosya masraflarını iade edeceğiz." ve "Sigorta ücretlerini ödemezseniz icra gelecek." gibi söylemlerde bulunan zanlılar, mağdurlardan kredi kartlarının numarası ve şifrelerini aldı.

Zanlılar, temin ettikleri kredi kartı numaralarından POS cihazı aracılığıyla yaklaşık 64 bin lira çekti. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, tespit ettikleri zanlıları, kredi kartları, POS cihazları ve çalınan paralarla yakaladı.

Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlılardan U.E'nin bir hafta önce dolandırıcılık suçundan gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :