Bursa'da bilim şenliği

Bursa'da bilim şenliği

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezince düzenlenen "Bursa Bilim Şenliği"nin 7'incisi, bu yıl "Science Expo" adıyla gerçekleştirilecek

BURSA (AA) - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından her yıl düzenlenen "Bursa Bilim Şenliği"nin 7'ncisi, bu yıl "Science Expo" adıyla yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve yükseköğretim kurumlarının desteğiyle tüm Türkiye'deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışması çağrısında bulunuldu.

Şenlikler bu yıl "Geleceğin Teknolojileri" ana konseptiyle, 26-29 Nisan'da TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Toplam 110 bin lira para ödülünün verileceği şenliklerde katımcılar "Çocuk Mucitler, Genç Mucitler, Usta Mucitler, İnsansız Hava Araçları, Drone ve 3B Tasarım ve Mühendislik" kategorilerinde "Akıllı Uygulamalar", "Yazılım Mühendisliği", "Arttırılmış Gerçeklik", "Sanal Gerçeklik", "Robotlar", "Endüstri 4,0", "Biyoteknoloji" ve "Yapay Zeka" alt başlıklarıyla yarışacak.

Yarışma sonunda finale kalan 50 proje, "Science Expo" süresince sergilenmeye hak kazanacak ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen jüri tarafından değerlendirilecek.

Başvurular, "www.sciencexpo.org" adresinden 30 Mart 2018'e kadar yapılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :