Bursa'da Bakımevinde Engelli Çocuklara İşkence İddiası

Bursa'da Bakımevinde Engelli Çocuklara İşkence İddiası

Bakımevinin avukatı Dilsiz: - "Bakanlığımız tarafından kurumumuz son bir yıldır denetleniyor. Yapılan denetimler sonucu iddiaların asılsız olduğu görülmüştür"

BURSA (AA) - Bursa'da engelli çocuklara işkence yapıldığı iddia edilen bakımevinin avukatı Ahmet Sinan Dilsiz, "Bakanlığımız tarafından kurumumuz son bir yıldır denetleniyor. Yapılan denetimler sonucu iddiaların asılsız olduğu görülmüştür" dedi.

Dilsiz, yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlerin tamamen asılsız olduğunu savundu.

Bu haberler için tekzip çalışması başlatıldığını ifade eden Dilsiz, "Bunları öne süren S.D. isimli kişi daha önce bu kurumda çalışanımızdı. İş vazifesini yerine getirmediği için yollarımızı ayırmak zorunda kalmıştık. Tüm yasal hakları da ödenmiştir. Yine eski çalışanlarımızdan K.B. de 4. İş Mahkemesine başvurarak kurumumuz hakkında şikayetçi olmuştur. Buradan bir sonuç çıkmayınca da diğer kurumlara gitmiştir'' diye konuştu.

Dilsiz, bu kişinin şikayeti üzerine Bakanlığın olayı ele aldığını dile getirerek, "Bakanlığımız tarafından kurumumuz son bir yıldır denetleniyor. Yapılan denetimler sonucu iddiaların asılsız olduğu görülmüştür. Şayet bu iddialar doğru olsa zaten her ay rutin kontrol ediliyor; şu ana kadar kurumumuz kapatılırdı. Biz de bu eski iki çalışanımız hakkında suç duyurusunda bulunacağız" ifadesini kullandı.

Gazetelerdeki haberde fotoğrafı bulunan engelli S.K'nın babası Mustafa K. ise otistik çocukların bakımının çok zor olduğunu söyledi.

Bakım merkezinden arandığını belirten Mustafa K. "Kurum çocuğumuzu yatırdığımızda beni arayarak ellerini bağlamak zorunda kaldıklarını söylediler ki haklılar da ama ben kelepçe olayına şahit olmadım. Oğlumun fotoğrafını bu sabah gazetelerde gördüm. Savcılıkta soruşturma sürüyor, kimsenin günahını almak istemiyorum. Çocuğumuzu sık sık ziyaret ediyorduk. Kendisinde şu ana kadar bir darp izi görmedik. Çok ağır iddialar var. Kurum suçlu çıkarsa biz de yasal hakkımızı kullanırız" dedi.  

Kaynak:Haber Kaynağı