Bursa Ticaret Borsası'nın işlem hacmi arttı

Bursa Ticaret Borsası'nın işlem hacmi arttı

Bursa Ticaret Borsası'nda 9 aylık işlem hacmi, 1 milyar 877 milyon 948 bin lira olarak gerçekleşti

BURSA (AA) - Bursa Ticaret Borsası'nın (BTB), yılın ilk 9 ayındaki işlem hacmi yüzde 34,5 artarak 1 milyar 877 milyon 948 bin 952 lira oldu.

BTB'den yapılan açıklamaya göre, ocak-eylül dönemindeki işlem hacminde 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 34,5 oranında artış kaydedildi.

BTB Başkanı Özer Matlı, borsa kotasyonuna tabi ürünlerdeki iç talebin yoğun şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Ekonomimizdeki istikrar ile üyelerimiz faaliyetlerine aralıksız devam etmektedirler. Özellikle yaz aylarının mevsimsel etkileri ve 15 Temmuz darbe girişiminin negatif etkisi de yaşanmamıştır. Demokrasimiz ile ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılmış olan hain saldırı ekonomimizde olumsuzluklara yol açmadığı gibi bilakis tarım gıda hayvancılık ürünlerini işleyen tüccar ve sanayici üyelerimiz işlerine daha da sahip çıkarak ekonomimize katkı sağlamayı sürdürdüler." değerlendirmesinde bulundu.

Yılın ilk dokuz ayında BTB'de en çok işlem gören ürünler arasında 610 milyon 379 bin lira ile zeytinin ilk sırada yer aldığını vurgulayan Matlı, açıklamasına şöyle devam etti:

"184 milyon 327 bin liralık işlem hacmi ile yaş meyve sebze ikinci, 158 milyon 923 bin liralık işlem hacmi ile canlı hayvan üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca yılın ilk dokuz ayında en çok işlem gören ürünleri arasında 149 milyon 418 bin liralık işlem hacmi ile et ve 32 milyon 858 bin liralık işlem hacmi ile ayçiçek yağı dikkati çekti."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :