Bursa Tarihi Kent Koşusu

Bursa Tarihi Kent Koşusu

Koşuda, erkeklerde Kenya'dan Yohannis Bekele Jida, bayanlarda ise Kenyalı Maurine Kipchumba Jelegat birinci oldu

BURSA (AA) - Bursa'da ''Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'' kapsamında gerçekleştirilen ''10. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu'' sona erdi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen yarışlara yerli, yabancı birçok sporcu katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğini yaptığı koşunun startını, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi. Koşulara, AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yımaz da katıldı.

Tophane Meydanı’ndaki Saltanat Kapı önünden yarışa başlayan sporcular, Pınarbaşı Meydanı'nda son bulan 15 kilometrelik parkuru tamamlayabilmek için büyük bir mücadele ortaya koydu. 

Profesyonel 780 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen koşuda, erkeklerde Kenya'dan Yohannis Bekele Jida 43,45'lik derecesiyle birinci, Etiyopya'dan Fetene Alemu Regasa 43,46'lık derecesiyle ikinci yine Etiyopya'dan Wendmagegn Seid Egiso'da 45,24'lük derecesiyle üçüncü oldu.

Bayanlarda ise Kenyalı Maurine Kipchumba Jelegat 52,35'lik derecesiyle birinci olurken, Türk sporcular Türkan Özata 53,16'lık derecesiyle gümüş, Yasemin Can ise 54,24'lük derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldular. Sporculara madalya ve kupalarını Başkan Dündar takdim etti.

Yarışmanın birincilerine 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin dolar ödül verildi.

Başkan Dündar, burada yaptığı konuşmada, 10 yıldır düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu'nun tüm dünya tarafından bilindiğini söyledi.

Her yıl katılımda artış olduğunu ifade eden Dündar, ''Önümüzdeki yıl çok daha fazla sporcunun bu yarışta yer alacağına inanıyoruz. Katılımın artmasıyla birlikte rekabet de üst düzeye çıkıyor. Ben, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda sporcular bu yarışta rekorlara imza atacaklar'' dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı