Bursa merkezli 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Bursa merkezli 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı

BURSA (AA) - Bursa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen yıl nisandan beri FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı öne sürülen yemek firmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda, "terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U.E. ve aralarında firma yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yaptı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'nin il imamı C.S. ve eski imamı F.C'nin de Fetullah Gülen gibi yurt dışında oldukları belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Şube Amirliği ekipleri, geçen yıl nisanda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yemek fabrikasında ihaleye fesat karıştırıldığı ve nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla inceleme başlatmış ve bazı belgelere el koymuştu.

Aynı firmaya ait, Yeşil Mahallesi'ndeki depo ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki mali müşavirlik bürosunda da inceleme yapılmıştı.

Bursa merkezli 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :