Bursa Hayvanat Bahçesi büyüyor

Bursa Hayvanat Bahçesi büyüyor

Kullanım alanının genişletilmesi planlanan hayvanat bahçesinde, fil, timsah, su aygırı ve bongo antilobu gibi türler de barındırılacak

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, yeni açılacak 110 dönümlük alanda, fil, su aygırı, timsah ve bongo antilobu gibi türlere yaşam alanı sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Hayvanat Bahçesi'nde incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Altepe, burada yaptığı açıklamada, mevcut 200 dönümlük alanın yapılacak kamulaştırma çalışmalarıyla yaklaşık 300 dönüme çıkartılacağını belirtti.

İstimlak edilecek bölgelerde büyük bir fil ailesiyle, su aygırı, timsah ve bongo antilopu için yeni barınakların sırasıyla ilave edileceğini anlatan Altepe, kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin coğrafi özellik ve nitelik açısından Türkiye'nin gözbebeği olduğunu vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en kaliteli hayvanat bahçesine sahibiz. Bunun için ne kadar gurur duysak azdır. Uluslararası hayvanat bahçelerinin danışmanlığını yapan Koen Brouwer'in birikimlerinden yararlanıyoruz. Onun da desteğiyle hızla gelişiyoruz. Yeni katacağımız alanlarla birlikte hayvanat bahçemiz dünyanın en popüler mekanlarından biri olacak. Güney Amerika Barınağı'na ilave olarak 'piranha, Marmoset maymunu ve karınca yiyen ile Afrika barınağına da gergedan ve antilop gibi türler getirilecek."

Altepe, inşaatı devam eden fog-penguen barınağının da en kısa zamanda tamamlanıp hizmete alınacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu dönemde Bursamıza güzel eserler kazandırmak bizlere nasip oldu. 1996 yılında da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker tarafından kurulan hayvanat bahçemiz, bu dönemde yine onun destekleriyle gelişimine devam etti. Her geçen gün hayvan çeşidimiz artıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine (EAZA) tam üyeliğimizin gerçekleşmesiyle tüm hayvanat bahçeleriyle ortak çalışmamız sürüyor. Bu kapsamda yapılan yeni bölümlerle birlikte, değişik coğrafyalardan tedarik edilen hayvanlar şehrimize getiriliyor. Faaliyetlerimiz önümüzdeki günlerde artarak devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı