"Bursa Endüstri Zirvesi" fuarları

"Bursa Endüstri Zirvesi" fuarları

Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özkayan: - "Türkiye'nin ihtiyacı olan yüksek teknolojinin üretimi, yine makine sektöründen geçecektir''

BURSA (AA) - Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından "Bursa Endüstri Zirvesi" çatısı altında eş zamanlı organize edilen 5 fuar, kapılarını açtı.

Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılış töreninde yaptığı konuşmada, makine sektörünün, Türkiye'nin ihracatında yüzde 10'luk paya sahip olduğunu belirtti.

Özkayan, geleceğin teknolojilerini üreten şirketlerin makinecilerden çıkacağını ifade ederek, "Bursa'da birçok örneği var. Ciddi yatırım yapan firmalarımız bulunuyor. Teknolojiye geçiş makinecilerden başladı. Çünkü bu altyapıya sahibiz. Ar-Ge merkezlerimiz, mühendislerimiz, tecrübemiz var. Yatırımlarımız da buna müsait. Dolayısıyla Türkiye'nin ihtiyacı olan yüksek teknolojinin üretimi, yine makine sektöründen geçecektir.'' diye konuştu.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de zirvenin maliyetinin yaklaşık 500 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Ülkenin en önemli üreticileri, ithalatçıları, markaları ve firmalarının burada toplandığını anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:

"48 ülkeden 512 firma ve firma temsilcisi katılıyor. Farklı ülkelerden 250 sektör profesyoneli Bursalı firmalarla bir araya gelecek. Fuarda ilk kez görücüye çıkan makineler de var. Bursa Endüstri Zirvesi, 40 bin metrekarede düzenlenen dev bir sektör buluşması haline gelmiş durumda. Makine satışlarına yapacağı etki ile hem Bursa hem de ülke ekonomisine ve ihracatına büyük katkı sağlayacak.''

Konuşmaların ardından "Bursa Endüstri Zirvesi" çatısı altındaki "Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı", "Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı", "Kalıp Avrasya Fuarı", "Otomasyon Fuarı" ve "İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları Fuarı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Fuarlar, 4 Aralık'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :