Bursa Endüstri Zirvesi

Bursa Endüstri Zirvesi

Zirve kapsamındaki 4 fuar, yarın kapılarını açacak- TÜYAP Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü:- "Bin 100 civarında iş insanı, fuarda katılımcı firmalarla buluşacak. Bu, şimdiye kadar hazırladığımız fuarlar içinde yurt dışından iş adamı katılımının en yoğunu

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ iş birliğiyle düzenlenen Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ve Bursa Otomasyon Fuarı'nı aynı çatı altında buluşturan "Bursa Endüstri Zirvesi" yarın başlayacak.

TÜYAP Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde gerçekleştirilen zirvenin basın toplantısında, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde dört önemli fuarın ziyarete açılacağını söyledi.

Ersözlü, fuarlarda imalat endüstrisindeki teknolojik gelişmelerin, yeniliklerin, "Endüstri 4.0"ın en son örneklerinin ele alınacağını belirterek, "Zirvenin önemli sonuçlarla biteceğini umuyoruz. Dopdolu bir fuar olacak. Bu fuarlarda, birbirinden önemli firmalar, Türkiye'nin en büyük üretici firmaları ve dünyanın en önemli devleri, markaları, Bursa'da fuar merkezinde ürünlerini, yeniliklerini sergileyecek." diye konuştu.

Yurt dışından gelecek iş adamlarının fuara katılan firmalarla ikili iş görüşmeleri yaparak, ihracat bağlantıları kuracağını dile getiren Ersözlü, şunları kaydetti:

"Gerek BTSO Ur-Ge projeleri gerekse TÜYAP Fuarcılık Grubu'nun yurt dışındaki ofisleri kanalıyla ve Ekonomi Bakanlığı heyetleriyle bin 100 civarında iş insanı, fuarda katılımcı firmalarla buluşacak. Bu, şimdiye kadar hazırladığımız fuarlar içinde yurt dışından iş adamı katılımının en yoğunudur. Fuar, her yıl yüzde 10'luk bir büyümeyle kapılarını açıyor. Bu yıl da geçtiğimiz yıla göre, katılım yaklaşık yüzde 10 büyüyecek. Zirve, 40 bin metrekarelik alanda, 7 holde hazırlandı. Fuarlara, 410 firma katılıyor. Aynı zamanda 60 ülkeden hem kendi imkanlarıyla hem de BTSO ve TÜYAP imkanlarıyla gelecek olanlar var. Ülkemizdeki 30 şehirden iş adamları da fuara gelecek."

- "Hep birlikte iyi hazırlandık"

Ersözlü, fuara katılım sağlayan "imalat endüstrisinin devleri" olarak tabir edilen firmaların yüzde 60'ının yerli olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bursa'nın en önemli sac işleme makineleri konusundaki firmaları, dünyaca ünlü talaşlı imalat konusundaki devler, fuarda yerini alıyor. Zirvede, Otomasyon Fuarı, Saç İşleme Teknolojileri Fuarı, Metal İşleme Teknolojileri Fuarı ve Kalıp Avrasya Fuarı yer alacak. Bu yıl fuarda Ur-Ge projeleri kapsamında, uzay, savunma, havacılık sanayi, makine sanayi, raylı sistemler sanayi ve kompozit sanayi olmak üzere 4 ayrı sektörde iş adamları, katılımcılarla buluşturulacak. Zirvenin 250 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmasını bekliyoruz. İnşallah bu hedefi yakalarız. Hep birlikte iyi hazırlandık. Yurt içi ve yurt dışı pazarlama konusunda elimizden geleni yaptık. Yarından itibaren bu yaptıklarımızın sonuçlarını almaya başlayacağız."

Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Genel Sekreteri Nail Türker de katıldı.

İş dünyasının küresel arenadaki rekabetçiliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilecek zirve, 3 Aralık'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :