Bursa Büyükşehi̇r Belediyesinden "Tari̇he İpeksi̇ Dokunuş" projesi

Bursa Büyükşehi̇r Belediyesinden "Tari̇he İpeksi̇ Dokunuş" projesi

Büyükşehir Belediyesi, yumuşaklığı ve parlaklığıyla dünyaca bilinen Bursa ipeğini, çeşitli semtlerde oluşturulacak satış noktalarında tüketiciyle buluşturacak

BURSA (AA) - Yumuşaklığı ve parlaklığıyla bilinen Bursa ipeği, Bursa Büyükşehir Belediyesinin, "Tari̇he İpeksi̇ Dokunuş" projesi çerçevesinde kentin çeşitli tarihi mekanlarında oluşturulacak satış noktalarında tüketiciyle buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, proje kapsamında tarihi Yeşil Hamamı karşısında restorasyonu başlatılan "Konak İpekevi"nde incelemelerde bulunurken, çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'tan bilgi aldı.

Altepe burada yaptığı açıklamada, geçmişte dünya saraylarını süsleyen Bursa ipeğinin artık marka semtlerine yapılacak ayrıcalıklı noktalarda satışa sunulacağını söyledi.

Bursa ipeğinin, yumuşaklığı ve parlaklığıyla dünyada bir numara olduğunu, asırlarca Avrupa ve Rusya saraylarını süslediğini ifade eden Altepe, "Bizler de Bursa ipeğini yeniden gündeme taşımak istedik. İpekböcekçiliği yapan köylülerin desteklenmesi, ipek üretimi yapan eski fabrikaların yeniden üretime geçmesi ve ipek tasarım merkezlerinin kurulmasının ardından şimdi de ipek satış noktalarının oluşturulması için harekete geçtik." ifadesinde bulundu.

Altepe, Bursa ipeği satış noktasının kentte fayda sağlayacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bursa'nın en önemli marka değerlerinden biri de ipek. Gerek üretim yapan köylülerin desteklenmesi, eski fabrikaların yeniden üretime başlaması ve ipek halı dokuma, üretim ve tasarım merkezlerinin açılmasının ardından önemli konulardan biri de satış noktaları. Yumuşaklığı ve parlaklığıyla dünyada bir numara olan ve yüzyıllar boyu gümrük alınmayan ipek değerimizi, marka semtlerde oluşturacağımız özellikle satış noktalarında tüketiciyle buluşturacağız. Yeşil semtindeki bu harabe halindeki tarihi konak da önemli bir ipek satış noktası olacak. İpek firmalarımızın proje ortaklığında yaptığımız bu restorasyonla hem Bursa ipeği ayrıcalıklı bir mekanda satılacak hem de tarihi konak restorasyonunun ardından bölgeye değer katacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :