Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu inşaatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu inşaatı

Eskişehir Valisi Tuna, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen tesiste inceleme yaptı- Tuna: "Bizim de Eskişehir'de yapımı devam eden stadyumumuz için buradan örnek alacağımız çok şey olduğunu tespit ettik"

BURSA (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen 45 bin seyirci kapasiteli stadyumda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mustafa Altın'dan çalışmalara ilişkin bilgi alan Tuna, beraberindekilerle sahayı ve inşaatı tamamlanma aşamasına gelen tesisin diğer bölümlerini inceledi.

Tuna, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Eskişehir'de stadyum inşaatının sürdürüldüğünü hatırlattı.

Bursa'daki bu tesiste yapılan çalışmaları görmek istediklerini belirten Tuna, şöyle konuştu:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu stadyum, kıyas kabul etmeyecek şekilde. Aslında çok çok öteleri düşünülerek inşa edilmiş, mükemmel diyebileceğimiz bir tesis. Sanıyorum dünyadaki sayılı stadyumlardan. Bu bizim için gurur verici. Sanayimiz için çok önemli olan bu bölgede sporun geliştirilmesine, sporcunun hizmetine yönelik sunulan böyle bir hizmet gerçekten takdiri hak ediyor. Geriye sadece bunun hakkını vermek kalıyor. İnşallah kulüplerimiz, oyuncularımız, gençlerimiz bunun layığını hakkıyla verir. Bursa'ya olduğu gibi ülkemize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizim de Eskişehir'de yapımı devam eden stadyumumuz için buradan örnek alacağımız çok şey olduğunu tespit ettik."

Tuna'ya incelemelerinde, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Çepni, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve şantiye yetkilileri eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı