"Bursa Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması"

"Bursa Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması"

İlk kez düzenlenen yarışmada, 5 kategoride ilk üçe giren projeye toplam 65 bin lira ödül verilecek

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Bursa Bilim Şenliği kapsamında ilk kez düzenlenen "Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması"nda, 5 kategoride ilk üçe giren projeye toplam 65 bin lira ödül verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, yarışmanın tanıtımı için Bilim ve Teknoloji Merkezinde (BTM) düzenlenen basın toplantısında,  8-10 Mayıs'ta yapılacak organizasyonun ana temasının tasarım ve inovasyon olarak belirlendiğini söyledi. 

Bu sene diğer yıllardan farklı olarak yine bilim şenliği kapsamında ilk kez proje yarışmasının düzenlendiğini bildiren Karlık, yarışmayla Türkiye'ye bilimi sevdirmeyi, bu konuda farkındalık oluşturmayı, alışkanlık kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonucunda ilk üç projeye toplam 65 bin lira ödül verileceğini kaydetti.

Yarışmanın, milli eğitim okulları, üniversite kulüpleri ve bireysel mucitlere açık olarak düzenlendiğini belirten Karlık, "Yarışma kapsamında şimdiye kadar 400'e yakın katılımcıya proje yazma eğitimi verdik. Hedefimiz, bilgi toplumu olma yolunda değerli projelerin üretilmesine ve hayata geçirilmesine katkı sağlayabilmek" dedi.

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ise yarışmaya girecek projelerin değerlendirmeye alınabilmesi için "Akıllı ve Mobil Uygulamalar", "İnovatif Endüstiyel Tasarımlar", "Ergonomi", "Yenilenebilir Enerji, Geri Dönüşüm ve Çevre", "Geleceğin Ev Aletleri", "Güvenlik ve Emniyet Tasarımı" ile "Mekanik Fonksiyonellik" konularından birinde olması gerektiğini belirtti.

Proje başvurularının 27 Şubat'a kadar devam edeceğini vurgulayan Bakan, "15 Mart'ta ilk ön eleme, 26-27 Mart'ta da son ön eleme yapılacak. 'Temel Eğitim Okulları Projeleri' kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin, 'Üniversite Kulüpleri' kategorisinde birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin, 'Orta Öğretim Okulları Projeleri' kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, 'Bireysel Mucitler' kategorisinde birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin, üçüncüye 5 bin, 'Mesleki Eğitim Okulları Projeleri'nde de birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin liralık para ödülü verilecek" diye konuştu.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de kurum olarak 2015 yılını tasarım ve inovasyon olarak belirlediklerini, yarışmanın ana temasıyla örtüşmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Toplantıya, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürü Latif Deniz de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı