Büro Memur-Sen Konya: Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız

Büro Memur-Sen Konya: Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız

Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen“Beklentilerin ve taleplerin farkındayız. Sorunlu alanlara, mağduriyet oluşturan konulara dair hazırlıklarımızı bir önceki toplu sözleşmeden bugüne devam ettiriyoruz" dedi.

 

1 Ağustos’ta başlayacak 4. Dönem Toplu Sözleşme için sahadan-masaya, üyeden-genel merkeze anlayışıyla tekliflerin alt yapısını oluşturacak talepleri, beklentileri, şikâyet ve sitemleri toplamaya başladıklarını belirten Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen“Beklentilerin ve taleplerin farkındayız. Sorunlu alanlara, mağduriyet oluşturan konulara dair hazırlıklarımızı bir önceki toplu sözleşmeden bugüne devam ettiriyoruz. Bu yıl ki toplu sözleşmede Kamu İşveren Heyeti; masaya getireceği tekliflerle, oranlarla, daha fazla mali ve sosyal haklar, çalışma şartlarına ve özlük haklarına ilişkin beklentileri karşılamalıdır” diye konuştu.

Kamu İşveren Heyeti’nin 4. Dönem Toplu Sözleşmeye, 3. Dönem Toplu Sözleşmesinin hükümlerini bütünüyle yerine getirmiş olarak gelmesi gerektiğini ifade eden Çimen, “4. Dönem Toplu Sözleşme masasına Büro Memur-Sen olarak taşıyacağımız teklifler, tartışıp pazarlık yapacağımız hususlar, pastadan pay kapma değil emeğin ürettiğinden, Türkiye’nin büyümesinden hakkımızı alma odaklı olacak. 1 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti ile masaya oturduğumuzda, 3. Dönem Toplu Sözleşmesinin çalışma konularının tamamının çözüme kavuşturulmuş, kesin hüküm içerenlerinin ise kazanıma dönüşmüş olması gerekiyor. Kamu İşveren Heyeti de 4. Dönem Toplu Sözleşmesi öncesinde, 3. Dönem Toplu Sözleşmesinin hükümlerini bütünüyle yerine getirmiş olarak masaya gelmelidir” dedi.