Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan:

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan:

"İsrail, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor"

VAN (AA) - Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarıyla ilgili, "İsrail, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor" dedi.

Ünalan, Memur-Sen İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını lanetledi.

Uluslararası kurumların, insan hakları örgütlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların son bulması için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Ünalan, şöyle konuştu:

"İsrail, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya, artık zulme "dur" demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir."

-"Türkiye'deki kardeş kavgası durduruldu"

Ünalan, Ortadoğu'da, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Irak'ta, Arakan'da, Somali'de müslümanların zulüm altında olduğunu ve bu zulmün günden güne arttığını dile getirdi.

Derin güçlerin Türkiye'yi hedef almaya devam ettiğine işaret eden Ünalan, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun ki, Memur-Sen'in ve Büro Memur-Sen'in içinde olduğu çözüm süreci, ülkemizdeki bu kardeş kavgasını durdurmuştur. Ancak son günlerde yeniden alevlendirilmeye çalışılmaktadır. Bizlerin ve sizlerin samimi gayretleri sonucu bu kardeş kavgası son bulacaktır inşallah. Gün her zamankinden daha fazla birlik olma günüdür. El ele, omuz omuza verme günüdür. Hepimiz kardeşiz. Bu kardeşliği kimsenin bozmasına asla izin vermemeliyiz. Gerginlik ve çatışmalar, milletimize, ülkemize değil ancak ve ancak dış güçlerin çıkarınadır. İnsanlar inandığı dava uğrunda canlarını verirken, bizler safları daha sık tutmalı, birbirimize daha sıkı sarılmalı, vatan ve din düşmanlarına karşı bir ve diri olmalıyız."

Kaynak:Haber Kaynağı