Burdur'da tabancası ateş alan polis memuru yaralandı

Burdur'da tabancası ateş alan polis memuru yaralandı

Telefon dolandırıcısı olduğu iddia edilen iki zanlıyı gözaltına almak isterken çıkan arbedede tabancasının ateş alması sonucu bacağından vurulan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi

BURDUR (AA) - Burdur'da telefon dolandırıcılarını evde suçüstü yakalamak isteyen polis memuru, tabancasının ateş alması sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Menderes Mahallesi'nde oturan yaşlı bir çift, kendilerini telefonla dolandırmak isteyen kişileri polise ihbar etti.

Çiftin evinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, müşteki, bankadan çektiği 12 bin lirayı verirken zanlıları suçüstü yakalamak istedi. Bu sırada polis memurları ile zanlılar arasında arbede yaşandı. Zanlıların, almak istedikleri polis memuru M.G'nin elindeki beylik tabancası ateş aldı. Olayda polis memuru M.G. kendi silahından çıkan kurşunla sağ bacağından yaralandı.

Bu sırada olay yerine gelen diğer ekipler, kaçmaya çalışan zanlıları yakaladı. Yaralanan polis memuru M.G. ile arbede sırasında darbe alan polis memuru V.K, ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis memurlarının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilemeyen iki zanlı ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

- Vali ve emniyet müdürü hastanede yaralı polisleri ziyaret etti

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, hastaneye gelerek yaralı polislerin durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda birçok vatandaşın telefonla dolandırıldığını söyledi.

Burdur emniyetinin yaptığı başarılı çalışmalarla bir haftada telefon dolandırıcısı 6 kişinin yakalandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün dolandırıcılar, yaşlı bir çifti dolandırmak için paraları evlerinden teslim alacaklardı. Arkadaşlarımız evde gerekli önlemi aldılar. Ekipler, eve geldiklerinde mukavemetle karşılaştı. Arkadaşımız, kendi silahından kendisini yaraladı. Polis memuru arkadaşımızın şu an itibarıyla herhangi bir hayati tehlikesi yok. Tedavileri devam ediyor. İki kişiyi suçüstü yakaladık. Gözcülük yaptığını tahmin ettiğimiz bir kişi şu an kaçak. Onu da yakalama çalışmaları devam ediyor."

Yılmaz, devletin vali, kaymakam ve polis adı kullanarak kimseden yardım istemeyeceğini ifade ederek, "Evlerine memur dahi gelirse kimlik sorsunlar. Kimlik göstermek zorunda. Bu zorunluluk yerine getirildikten sonra hiç kimsenin dolandırılması mümkün değil." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :