Burak Can'ın organları 7 kişiye umut oldu

Burak Can'ın organları 7 kişiye umut oldu

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin organları hastalara nakledilecek- Baba Keskin:"İç organlarının tamamını bağışladık. Hatta kol, bacak ve yüzünün de nakledilebileceği söylendi. 'Ancak bu kadar büyük bir

ANTALYA (AA) - Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Burak Can Keskin'in organları 7 kişiye umut oldu.

Hal Kavşağı'nda bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Keskin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşen gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Burak Can'ın kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 52 yaşındaki Engin Hazır'a, akciğeri Marmara Üniversitesi Hastanesindeki 21 yaşındaki Barış Kırdan'a ve karaciğeri 42 yaşındaki Hüseyin Öztürk'e nakledildi. Keskin'in böbrekleri ve korneaları da belirlenecek hastalara nakledilecek.

Oğlunun cenazesini adli tıp morgundan alan baba Muzaffer Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, din görevlilerine danıştıktan sonra evladının organlarını bağışladığını söyledi.

Organ bağışlamanın büyük sevap, bir can kurtarmanın dinen çok önemli olduğunu öğrendiğini aktaran Keskin, "İç organlarının tamamını bağışladık. Hatta kol, bacak ve yüzünün de nakledilebileceği söylendi. 'Ancak bu kadar büyük bir iyiliğe gücüm yetmez.' diyerek geri çevirmek durumunda kaldım." dedi.

- "Onların bir 'evet' demesi 7 kişinin yeniden yaşama dönmesine 'evet' oldu"

Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Nilgün Bilal, anne, baba ve diğer yakınlarının kararıyla gencin organlarının bağışlandığını dile getirdi.

Ailenin bir hayat sona ererken en büyük bağışı ve fedakarlığı yaparak vicdanı sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Bilal, "Verdikleri kararla 7 kişiye 'can' oldular. Onların bir 'evet' demesi 7 kişinin yeniden yaşama dönmesine 'evet' oldu. Aileye ve tüm sevenlerine hastalarımız ve toplum adına çok teşekkür ediyoruz. Tüm toplumun bu konuda duyarlı olmasını diliyoruz. Çünkü binlerce hastamız umut içinde organ bekliyor. Zaten kaybedilmiş olan can ve toprağa vereceğimiz organlarla geride yeni hayatlar bırakılması insanlıkta son nokta" ifadelerine yer verdi.

Gencin cenazesi Antalya'da toprağa verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :