Burak Can Karamanoğlu davasında mütalaa açıklandı

Burak Can Karamanoğlu davasında mütalaa açıklandı

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı'nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin...

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı'nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanıklardan Gökhan Koca'nın olası kastla adam öldürme suçundan 28 yıla kadar hapsini isteyen savcı, 4 sanığın ise 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı'nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Gökhan Koca ile tutuksuz sanıklardan Volkan Gezer hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanık Gökhan Koca'nın olası kastla adam öldürme ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından 21 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada tutuksuz sanıklar Oğuz Kartal, Mustafa Samur, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ hakkında ise "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ile "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda meskun mahalde ateş etmek" suçlarından 6 aydan 6 yıla kadar çeşitli oranlarda hapis cezası talep edildi. Soruşturma aşamasında sanıklar hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına eylem yapmak" suçlarından ceza istenildiği hatırlatılan mütalaada, bu suçlardan sanıkların cezalandırılması için her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediğinden bu suçlardan ceza verilmesine yer olmadığı aktarıldı.

Mütalaanın açıklanmasının ardından söz alan sanıklar, mütalaaya karşın savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Tutuklu sanık Gökhan Koca'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıklara savunmalarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı