"Bünyan Dostları" İran'da

"Bünyan Dostları" İran'da

Bünyan Dostları Derneği üyesi bir grup doğaseverin, İran’da temaslarda bulunduğu bildirildi. Dernek Başkanı Şener Serim, yaptığı açıklamada, Bezirgan...

Bünyan Dostları Derneği üyesi bir grup doğaseverin, İran’da temaslarda bulunduğu bildirildi. 

Dernek Başkanı Şener Serim, yaptığı açıklamada, Bezirgan Belediye Meclis Üyesi Muhammed Habib Zadeh ve arkadaşlarının davetlisi olarak İran'a giden 5 kişilik grubun, 5636 metre yüksekliğindeki Demavent Dağı'na tırmanmak istediğini ancak olumsuz hava koşulları sebebiyle 4200 metreden geri dönmek zorunda kaldığını kaydetti.

Serim, üyelerinin, başta Tebriz, Tahran, Kum olmak üzere birçok şehri gezdiğini ve İranlı doğaseverlere Türk Bayrağı armağan ettiğini anlattı. 

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Okan Cingil de 10 gün kaldıkları İran'da, fırtınaya dolayısıyla Demavent Dağı'nın zirvesine tırmanamadıklarını anlattı.

İranlı dostlarının kendilerini çok güzel misafir ettiklerini ifade eden Cingil, "Bizler de İranlı dostlarımızı Türkiye’ye davet ettik. Ülkemizin güzelliklerini onlara göstermek istiyoruz. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi Kayseri’yi ve Bünyan’ı en iyi şekilde tanıtabilmek" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı