"Buluşma Noktası - Hoşgörü Yaprakları" sergisi açıldı

"Buluşma Noktası - Hoşgörü Yaprakları" sergisi açıldı

Difenbahya bitkisinin yapraklarına işlenmiş hat ve tezhip örneklerinin de yer aldığı sergide Kaligraf Nick Merdenyan'ın 60 eseri bulunuyor

İSTANBUL (AA) - Kaligraf Nick Merdenyan'ın "Buluşma Noktası - Hoşgörü Yaprakları" isimli sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sanatçının, kurutulmuş yapraklarla hazırlanmış eserlerden oluşan sergisi, Hilton İstanbul Bosphorus Arp Art Gallery'de açıldı.

Merdenyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, difenbahya bitkisinin yapraklarını kullandığı eserlerinde İslam, Hristiyanlık, Musevilik ve Budizm motiflerine yer verdiğini söyledi.

Eserlerinde İslam motiflerinin ağırlıkta olduğunu aktaran Merdenyan, "Farklı inanışların evrensel söz ve dilekleri var çalışmalarımda. Ondan dolayı bu çalışmamıza 'Hoşgörü Yaprakları' adını verdik. Benim yıllardır bir birikimim vardı. Bunun üzerine sergiye özel bir kaç farklı çalışma da ekledik." diye konuştu.

Sanatçı, farklı kişilere ait özlü sözler ve kutsal kitaplardan ayetleri de eserlerinde işlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"İçeriklerin hepsi sevgi ve barış üzerine. Mesela en son yaptığım çalışmada Yunus Emre'nin 'Ben beni unutursam sen beni unutma ya Rabb' sözünü yaptım. Ben bunu bir Amerikalı'ya da bir Fransız'a da bir Arap'a da söylesem eğer birazcık duyguları varsa inanılmaz etkileniyorlar. Bunun gibi evrensel mesajları daha çok tercih ediyorum."

Hat ve tezhip örneklerinin de yer aldığı sergide sanatçının 60 eseri bulunuyor.

"Buluşma Noktası - Hoşgörü Yaprakları" sergisi 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :