Bulgaristan'ın seçim uygulamalarına tepki

Bulgaristan'ın seçim uygulamalarına tepki

Bal-Göç Genel Başkanı Özkan:"Tahminimize göre sandık başına giden seçmenlerin ancak 3'te 1'i oy kullanabildi"

BURSA (AA) - Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, ülkelerindeki genel seçimler için oy kullanmak isteyen Bursa'da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına, Bulgar yetkililerinin ciddi zorluk çıkardığını belirterek, "Tahminimize göre sandık başına giden seçmenlerin ancak 3'te 1'i oy kullanabildi." dedi.

Özkan, çoğu çifte vatandaş seçmenleri Bulgaristan'ın İstanbul Konsolosluğu Bursa Hizmet Ofisi, merkez Nilüfer, Yıldırım, Osmangazi ile İnegöl ve Kestel ilçelerinde daha önceden belirlenen okullarda saat 07.00'den itibaren sandık başına gittiğini söyledi.

Bursa'daki seçmenlerin seçimlere büyük ilgi gösterdiğini ve sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak üzere sandık başına gittiğini anlatan Özkan, ancak çıkarılan zorluklar, sandık kurulu önünde Kiril alfabesiyle dilekçe yazma zorunluluğu sebebiyle, oy kullanma işleminin bilinçli bir şekilde uzatıldığını aktardı.

Yüksel Özkan, yoğunluk nedeniyle 20.00'de bitmesi gereken seçimlerin Bursa'da 1 saat daha ileri alındığını ancak buna rağmen pek çok seçmenin oy kullanamadan evine döndüğünü ifade ederek, "Bir kişinin oy kullanma işlemi 3-4 saat sürdü. Pek çok kişi saatlerce beklemek zorunda kaldı. Ayrıca sandık kurullarının keyfi uygulamaları da seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılamamasına sebep oldu. Tahminimize göre sandık başına giden seçmenlerin ancak 3'te 1'i oy kullanabildi." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :