Bulgaristan'dan Yunan çiftçilerin protestosuna tepki

Bulgaristan'dan Yunan çiftçilerin protestosuna tepki

Yunan çiftçilerin hükümet karşıtı protestoları dolayısıyla Bulgaristan-Yunanistan sınırında bekleyen tır kamyonlarından oluşan kuyruk 25 kilometreye ulaştı- Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Moskovski:- “Yunan çiftçilerin eylemleri yüzünden zarar gören diğer ü

SOFYA (AA) – Yunanistan’da çiftçilerin hükümet karşıtı protestoları nedeniyle Bulgaristan’a açılan Kulata ve İlinden sınır kapılarından geçiş yapılamıyor.

Yunanlı çiftçiler, özellikle mal nakliyatı açısından en işlek yerlerden Kulata’nın karşısındaki Promahon ve İlinden’in karşısındaki Eksohi sınır kapılarını trafiğe kapattı.

Bu nedenle, Yunanistan’a gitmek üzere çift şeritte bekleyen tırlar İlinden’de 7, Kulata önünde ise 25 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan Ulusal Radyosu’na konuşan Bulgaristan Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski, Yunanlı protestocuların kendisine şahsen verdikleri sözü tutmadığını belirterek, çiftçilerin ağır makinalarla bloke ettikleri kapıları belirli aralıklarla geçişe açmamalarını eleştirdi.

Sırada bekleyen birçok ülkeden sürücülerin günlerdir sıkıntı çektiklerini vurgulayan Moskovski, “Yunan çiftçilerin eylemleri yüzünden zarar gören diğer ülkelerle Brüksel’den tazminat talebinde bulunacağız” dedi.

Moskovski, Bulgar makamlarının Yunanistan sınırına yakın bölgelere yiyecek, içecek ve seyyar tuvalet hizmeti vermeye çalıştığını ancak Yunan tarafında böyle bir çabaların görülmediğini de ifade etti.

Taşımacılık sektörünün çiftçilerin eylemlerinden dolayı ciddi zarar gördüğünü dile getiren Moskovski, “Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras ile iki kez konuştu. Durumu düzeltmek üzere bir haftadır çabalıyoruz” diye konuştu.

Bakan Moskovski, Bulgaristan’ın Yunan çiftçilerin kış dönemindeki benzer protestoları nedeniyle geçmişteki yüklü maddi zararlarının hiçbirinin de Avrupa Birliği (AB) tarafından telafi edilemediğini belirtti.

Moskovski, ayrıca Yunanlı çiftçilere seslenerek, ''Eğer sizin protestonuz kontrolden çıktıysa, sınırın Bulgar tarafında bekleyenlerin de sabrı taşabilir'' ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :