Bulgaristan'daki seçim için kurulan sandıklarda yoğunluk

Bulgaristan'daki seçim için kurulan sandıklarda yoğunluk

İstanbul'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki parlamento seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti- Sandıkların yetersiz kalması ve sandık kurulu önünde Kiril alfabesiyle dilekçe yazma mecburiyeti nedeniyle bazı okullarda yoğunluk y

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki parlamento seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti.

Bulgaristan'daki parlamento seçimleri için İstanbul genelinde 7 sandık kuruldu.

İstanbul'da yaşayan çifte vatandaşlar, saat 07.00'de açılan sandıklarda Bulgaristan'dan gelen görevliler nezaretinde oy kullanmaya başladı.

Sandıkların yetersiz kalması ve Bulgaristan Seçim Kurulunca parlamento seçimlerinde AB üyesi ülkeler dışında oy kullanacaklara Kiril alfabesiyle sandık kurulu önünde dilekçe yazma mecburiyeti getirilmesi, sandık başlarında yoğunluğa neden oluyor.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mobil büfelerle seçmenlere ikramlarda bulunuyor.

- "Sandıktan sandığa otobüslerle insan taşıyoruz"

Avcılar'da oy kullanan ve bölgedeki vatandaşların oyunu rahat kullanması için çalışan Bulgaristan göçmeni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Mehmet Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki erken seçim nedeniyle oy kullanmak için sandık başına geldiklerini söyledi.

Özgür, daha önce Türkiye genelinde 141 sandık kurulurken, bu kez sayının 35'e düşürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"1989'da yaklaşık 500 bin Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç oldu. Buna rağmen gördüğünüz gibi Bulgar zulmüyle karşı karşıyayız. Avcılar'daki sayı E-5'e kadar taşmış. Türkiye'de çifte vatandaş olarak oy kullanabilen 350 bin Bulgaristan göçmeni var. Çok büyük yoğunluk yaşanıyor. Biz vatandaşlarımızın tümüyle oy kullanabilmesi için yoğunluğa göre sandıktan sandığa otobüslerle insan taşıyoruz. İnşallah tüm vatandaşlarımız oyunu kullanabilecek."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Erol da Bulgaristan'daki seçimleri önemsediklerini ifade ederek, Türklerin de orada milletvekili olmasını istediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Erol, insanların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını aktardı.

Semra Eyüpoğlu da talebin fazla olması ve dilekçelerin tek tek Kiril alfabesiyle yazılmaya çalışılmasının izdihama yol açtığını kaydetti.

Oy kullanma işlemi 20.00'ye kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :