Bulgaristan'da olumsuz hava koşulları

Bulgaristan'da olumsuz hava koşulları

Şiddetli rüzgar ve yağışın neden olduğu kazalarda 4 kişi öldü, 2 kişi nehirde kayboldu

SOFYA (AA) - Bulgaristan'da, şiddetli rüzgar ve yağışların yol açtığı kazalarda 4 kişi öldü, 2 kişi düştükleri nehirde kayboldu

Rusçuk iline bağlı Novgrad'da, şiddetli rüzgar nedeniyle üstüne ağaç devrilen otomobilde 1 kadın hayatını kaybetti. Blagoevgrad'a bağlı İlindensi köyü yakınlarında, 9 yaşındaki çocuk ve 47 yaşındaki babası, köprüden düşerek can verdi. Devin şehir merkezindeki köprüden düşen bir araçta bulunan 2 kişiden biri öldü, diğeri nehirde kayboldu. 

Petriç yakınlarındaki Luda Mara Nehri kıyısında geziye çıkan ve nehre düştüğü sanılan bir kadın aramalara rağmen bulunamadı. 

Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehrinin Dolno Ezerovo ve Lozovo semtlerinde 120 konut, şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Sofya-Karlovo seferini yapan yolcu treninin lokomotifi raylardan çıktı. Kazada yolcular zarar görmedi. 

Olumsuz hava koşulları yüzünden ülke genelinde çok sayıda yerleşim yerine elektrik verilemiyor. Su baskınları nedeniyle karayolu ulaşımında zorluk çekiliyor. 

Smolyan ilinde felaket durumu ilan edildi. İl merkezinden geçen Çerna ve Biala nehirlerinin taşmaması için set oluşturma çalışmalarına ordu birlikleri de katıldı.

Savunma Bakanı Nikolay Nençev, ihtiyaç duyulması halinde başka bölgelere müdahale etmek için hazırlıklı olduklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı