Bulgaristan'da "Ahmet Yesevi’den Günümüze Gönül Erenleri-4” etkinliği

Bulgaristan'da "Ahmet Yesevi’den Günümüze Gönül Erenleri-4” etkinliği

SOFYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından Balkan ülkelerinde dördüncüsü...

SOFYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından Balkan ülkelerinde dördüncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi’den Günümüze Gönül Erenleri-4” kültürel etkinlikleri, Balkanlarda yaşayan Türkleri buluşturdu.

Bulgaristan’ın Razgard ili Bisertsi ilçesi ve Silistre’ye bağlı Karalar kasabasında gerçekleştirilen etkinliğe, Razgrad Bölge Valisi Günay Hüsmen, Razgrad Bölge Müftüsü Mehmet Ağla, Alevi Bektaşi kanaat önderleri ve dervişler dahil çok sayıda kişi katıldı.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz Hoca Ahmet Yesevi dergahında yetişen ve Balkanlar’a gelip buradaki insanlarla, kardeşliği, dostluğu ve medeniyeti birlik ve beraberliği, insan sevgisini en ücra köşelere kadar götürme gayesi güdenlerin hatıralarını canlandırmak istiyoruz." dedi.

Otman Baba, Demir Baba, Sarı Saltuk ve pek çok gönül erenlerinin bu topraklarda yüzyıllar önce mücadele verdiğini ifade eden Özdemir, "Bugün Bulgaristan’daki soydaşlarımızın aynı kültürü, aynı duyguyu ve düşüncelerini gördüğümüzde çok duygulandık. Türkiye Cumhuriyeti'nin daha güçlü olması için dua ettiklerine şahit olduk. 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Balkanlar'da ve Orta Asya’da yaşayan Türk soydaşlarımıza verilen destek göz önündedir. TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kültür Bakanlığının desteklerini buralarda görüp yaşamaktayız.” diye konuştu.

Razgrad Valisi Günay Hüsmen ise Türkiye ve Bulgaristan’ın kardeş devlet olduğunu, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki dostluğu, kardeşliği ve barışı pekiştirdiğini söyledi.

Halife Baba Halil İbrahim Koz da, “Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’nın bu bölgedeki yaptığı etkinlikler sayesinde ana vatan Türkiye’de yaşayan canlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Halife Baba, Türkiye'nin hep güçlü bir devlet olması için dua ettiklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :