Bulgaristan-Türkiye sınırında orman yangını

Bulgaristan-Türkiye sınırında orman yangını

Türkiye sınırına yakın Lesovo'nun merasında çıkan orman yangının söndürülmesine Bulgaristan silahlı kuvvetleri de yardım edecek

SOFYA (AA) – Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Türkiye sınırına yakın Lesovo merasında çıkan orman yangını ile mücadeleye silahlı kuvvetlerin de katılacağı bildirildi.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde başlayan ancak rüzgar ve aşırı sıcak havanın etkisiyle hızla yayılan yangının söndürülmesine yardım ettiğini açıkladı.

Hava Kuvvetleri’ne ait bir Mi-17 helikopterin yangın bölgesine 8 saat içinde 66 tur atarak toplam 132 ton su döktüğü kaydedildi.

Savunma Bakanlığı Basın Merkezi, bölgede gece gündüz söndürme çalışmalarını sürdüren 5 itfaiye ekibine 50 kişilik bir silahlı kuvvetleri personelinin yardım edeceğini duyurdu.

Lesovo’nun bağlı olduğu Yambol Şehri Bölge Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Tatyana Pavlova, ulaşılması zor olan bir arazide süren yangının kontrol altına alındığını, ancak bölgedeki yerleşim yerlerine doğru sıçramasının engellenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı