Bulgaristan heyetinden İğneada'ya ziyaret

Bulgaristan heyetinden İğneada'ya ziyaret

Deniz Hudut Kapısı'nın ilk defa kullanıldığı ziyarette, deniz turizminin canlandırılması amacıyla görüşmeler yapılacak

KIRKLARELİ (AA) - Bulgaristan yetkilileri, Deniz Hudut Kapısı'nı kullanarak Karadeniz'e kıyısı bulunan Demirköy ilçesi İğneada beldesine geldi.

Bulgaristan'ın Burgaz ilinden tekneyle yola çıkan Burgaz Valisi Cholakow Valcho İvanov, Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, Burgaz Liman Müdürü Diyan Valkov ile diğer yetkililer, yaklaşık 2 saatlik deniz yolculuğunun ardından İğneada Limanı'na ulaştı.

Bulgaristan heyetini burada, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Liman Başkanı Resul Ulaş ile diğer ilgililer karşıladı.

Bulgaristan'dan gelen heyetle yeni faaliyete geçen Deniz Hudut Kapısı'ndaki ilk işlem gerçekleşmiş oldu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan yetkililerini İğneada'da misafir edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Deniz Hudut Kapısı ile komşu iki ülkenin ilişkilerinin bir adım daha ileriye taşınacağına inandığını belirten Minsolmaz, deniz yolu ile kente gelen Bulgaristan yetkililerine teşekkür etti.

Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe ise deniz turizmin canlandırılması amacıyla bir takım görüşmeler yapmak üzere Kırklareli'ne geldiklerini kaydetti.

Heyet işlemlerinin ardından dinlenmek amacıyla beldedeki bir otele yerleşti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :